Dette er 75.000 kronersjakka

silje
Publisert:

Sesongens mest ettertraktede jakke fra Balmain, var utsolgt før den ble lagt ut for salg på nett.

Hvis du hadde håpet på å slå kloa i sesongens mest omtalte jakke, militærjakken fra Balmain sin vårkolleksjon, må du lete lenge. Designerbutikken på nett, net-a-porter gikk nemlig tom for jakkene i løpet av 24 timer. Dette til tross for den stive prislappen på ca 75 000 kroner per stykk. Det er ikke sikkert hvor mange jakker som ble solgt, men i disse finanskrisetider kan man jo spørre seg selv hvem som har råd til denne type ekstravaganse.

MinMote.no - Norges største moteside

Snakkis

Christophe Decarnin er mannen bak Balmains nye suksess. Designeren som tok over roret i 2005, har bragt det klassiske motehuset over i en mer rocka stil. Siden 2005 er salget til motehuset fordoblet. Kjendiser som Audrey Tatou og Jennifer Connolly elsker kolleksjonene, og det gjør også franske Vogues sjefredaktør, Carine Roitfeld. Man kan argumentere med at Decarnin ikke har funnet opp kruttet, men visningen for våren 2009, med sine tydelige referanser til 80-tallet, har blitt en snakkis blant motefolket. Og denne militærjakken står nok høyt oppe på listen til mang en moteløve.

MinMote.no - Norges største moteside

Lag det selv

Siden vi tipper at de fleste ikke har råd til å punge ut over 70 ooo for en jakke, har vi noen forslag til hvordan du allikevel kan en tilnærmet stil. Først kjøper du en vintage militærjakke eller en fra billigkjedene. Deretter kjøper du paljetter og steiner som du syr på selv, på skuldrene eller armene. Er du ikke så fingernem, kan du spørre en venninne som er flink med symaskinen om hjelp. På Grønland i Oslo eller i de fleste av landets sybutikker finnes det masse flott å pynte en gammel jakke med. Uansett er det mye rimeligere enn jakken fra Balmain og du har forhåpentligvis fortsatt penger igjen på konoten til sommerferien.

MinMote.no - Norges største moteside
Publisert: