Norges mest elleville designer

Stemningen sto i taket da Fam Irvoll viste fram kolleksjonen sin på Oslo Fashion Week onsdag. Nå står en egen kolleksjon for kleskjeden Topshop for tur.

Mari Glans
Publisert:

Fam Irvoll har de siste sesongene blitt kjent for sine morsomme show og lekne kolleksjoner. Onsdag viste hun kolleksjonen «I Love Gays», på Oslo Fashion Week, som er inspirert av gay sailors og Club Tropicana.

- Omtrent 80 prosent av vennene mine fra tiden jeg bodde i London er homofile, og mange av dem kommer til Oslo for å se visningen min. Så jeg ville gjøre visningen om til en hyllest til alle homser, sier Fam Irvoll til minMote.

Dette er designerens femte visning på Oslo Fashion Week, og Fam Irvoll leverte i kjent stil. Det var store tropiske frukter, en tredimensjonal flamingokjole, glitrende kirsebær, og de populære kakehårbøylene var byttet ut med seilbåter. Showet toppet seg da burlesque-danseren Annette Betty entret catwalken og viste publikum et show man ikke regner med å få servert på en norsk motevisning.

MinMote.no - Norges største moteside

Les mer om Oslo Fashion Week!Hvorfor blir ikke moteuke større og viktigere?

Designer kolleksjon for Topshop

For første gang viser Fam Irvoll også herreklær i kolleksjonen sin.

- Det er noe jeg har hatt lyst til å gjøre, og jeg synes det passet bra med det maritime temaet. Det kommer nok mer herreklær fra meg framover, sier designeren.

Og mer herreklær er ikke det eneste den populære designeren har på tapeten framover. Fam Irvoll har nemlig gjort en avtale med den britiske kleskjeden Topshop om å lage en egen kolleksjon for dem.

- Jeg har snakket med Topshop ved flere anledninger tidligere, men nå er det bestemt at jeg skal lage en egen kolleksjon for dem. Det er en fantastisk mulighet for meg, det er jo helt drøyt egentlig, sier Irvoll.

Hun forteller at Topshop kolleksjonen nok vil bli mer kommersiell, men at den fortsatt kommer til å være i kjent Fam Irvoll-stil.

Eventyrlig visning fra Fam Irvoll

Poplulær blant stjernene

Det er ikke bare i Norge at Fam Irvoll har slått an. Kjendiser som Lady Gaga, Katy Perry og Pixie Geldof har alle falt for Irvolls morsomme design. Sist i rekken er artisten Mika, som har på seg en av jakkene hennes i sin siste musikkvideo.

- Jeg visste ikke ingenting om at Mika hadde på seg jakken min før noen sendte meg vidoen. Det var skikkelig rått, smiler Fam Irvoll.

Hvor viktig er det for deg som designer at slike kjendiser går med klærne dine?

- Det er kjempebra fordi det hjelper veldig med å sette meg på kartet som designer, de blir jo sett opp til og kopiert av fans over hele verden. Så det er klart at det er viktig, men det blir lett for mye fokus på det også, avslutter Fam Irvoll.

Se sesongens debutant her!Fargerikt sirkus

Relevante artikler videre:

Lady Gaga er fan av Fam!Lady Gaga digger norsk designer

Mer om Oslo Fashion Week!Show it, don't tell it

Veldedig design!Norske designere støtter krigsrammede barn

Hun er norsk stjernedesigner
Publisert: