Gjør det selv: Olashorts

silje
Publisert:

Ashley Tisdale digger denimshorts. Foto: Wenn/Scanpix

Sommerens must-have er olashortsen. Den skal være akkurat passe slitt, steinvaska og passe med både høye hæler eller med boots (for de som orker det i sommervarmen). Mange av dere har sendt meg mail og lurer på hvor mine olashorts er fra. Favoritten er noen gamle Levis 501 som jeg har klippet av og fikset selv for mange år siden. Akkurat nå ønsker jeg meg enda et par som er litt lenger med opprullede kanter, så jeg må nok igang med saksen igjen.

Slik gjør du det:

1. Ta en avlagt jeans eller kjøp en fra Fretex eller UFF. Den skal gjerne være litt baggy, lys og slitt. Stryk jeansen så den ligger helt rett før du bestemmer hvor du skal lage snittet. Det lønner seg å klippe litt lenger ned først, så kan du brette opp jeansen for å måle hvordan du vil ha det.

2.Vil du ha oppbrett på jeansen, så sørg for at du legger snittet langt nok ned, så du ikke ender opp med for korte shorts. Når du har funnet ut hvilke lengde du vil ha, markerer du med en blyant og klipper du rett over det ene benet. Så legger du det oppklippede benet over det andre for å få de like lange. Mål de opp mot hverandre og klipp igjen. Vær nøye, så begge sider blir like.

3. Dra litt i stoffet hvis du vil lage frynser. Deretter putter du shortsen i tørketrommelen, da blir den garantert frynsete.

4. Nå er egentlig shortsen klar. Men ønsker du deg en lysere versjon enn den du har, kan du alltids bleke den med litt klor for den rette 80-talls looken.

Frister det ikke med selvlagde shorts, finner du mange varianter hos blant annet Gina Tricot, Bik Bok og H&M.

Antrekk: Vintagebluse fra ebay og egenkomponerte Levis shorts.

Følg minMote på Twitter.

Publisert:

Finn mer innhold om: