Vi går avslappede tider i møte

Ta vare på sommernes kjøp. Til neste år blir moten nesten den samme.

hannekh
Publisert:

Moteuken i København er over, og vi oppsummerer neste sommers trendterreng. Det er på tide å senke skuldrene og slappe av i påvente av bedre tider. Det varsles om en behagelig og lekker, men lite innovativ sommer 2010. Overraskelsene en få, og reprisene mange. Skulpturering og arkitektoniske påvirkninger er over, nå er det tid for å la linjene flyte

Silhuettene er i all hovedsak løse og romslige, i myke og lette stoffer. Gjerne silke, silkemikser, forvasket bomull, tynn jersey eller lin. Uttrykket er lett brukt, følelsen komfortabel.

Fargene er hentet fra naturen, grå bergarter, kjølig sand, varmkrydret jord og pudrete pasteller. De fleste toner er falmet og solbleket.

Som alltid har designeren også kastet blikket utover egne landegrenser, til andre og mer eksotiske kulturer. Til Afrikas savanner, Saharas ørken, Sør-Afrikas fjell eller Argentinas tangodansere.

Det er brunkrydret print fra Kenya, ørkenboots, frodige bluser og skjørt med volanger og kapper og fargerike broderier fra Peru.

Fikk du ikke med deg Hannes rapport fra torsdag?København Fashion Week, en ny begynnelse for moten!

80-tallet gjelder fortsatt

Det er mye fint og brukendes, og mange jenter kommer til å elske de romantiske blondetoppene, de komfortable storskjortene, paljettboleroen og de myke og kule skinnjakkene i alskens naturtoner. For ikke å snakke om buksedressen du knapt kjenner at du har på deg. Men moten er ikke ny, og du har vel det meste i skapet ditt fra før.

Noen kommer da også til å ergre seg over at 80-tallet ennå ikke har sluppet taket, med sine rocka - eller sporty referanser. Skinny jeans, miniminiskjørt, glidelåser, haremsbukser og neonfarger.

Norske Batlak og Selvig gjør det også skarpt i København. Les mer her!

Tyllskjørt og volanger

Det som derimot oppleves som litt forfriskende er en den nye optimismen. En mindre trend som fortrekker de gladeste fargene i pastell og fruktig smoothies. Her leker designeren seg mer, med struttende tyllskjørt, ungpike naivisme, kjoler med store bomber, rare fargesammensetninger, kjoler med store volanger, kapper og ballongermer og søte Liberty-prints.

Kanskje er det ikke dumt at moten repeterer seg nå som pengene helst ikke bør sitte så løst i lommeboken.

Gudinnekjoler blir neste sommers trend!Gjensyn med antikkens gudinner

Her er de fremste tendensene og nøkkelplaggene for neste sommer:

Trofetjakker

Tyllskjørtet

Den lille sorte kjolen

Ryggsekken

Pysjbukser

Mykt skinn

Ørkenboots

Volanger, kapper og blonder

Falmede pasteller

Jumpsuiten

Tynn denim

Storskjorten

Blått, fra due til knall

Hanne Kreutz-Hansen rapporterer fra Copenhagen Fashion Week for minMote. Har du spørsmål, eller tips til Hanne, så send henne en mail på adressen under.

Publisert:

Finn mer innhold om: