Galliano ber om unnskyldning

 Galliano ber om unnskyldning – men nekter for jødehetsen

silje
Publisert:

John Galliano (50) nekter for å ha kommet med de antisemittiske uttalelsene som kostet han jobben hos Christian Dior.

I en offisiell uttalelse sendt ut av hans kommunikasjonshjelpere i går kveld, legger designeren seg flat.

- Jeg ber om uforbeholden unnskyldning for at min oppførsel har virket støtende. Denne typen oppførsel og rasisme er det ikke rom for i vårt samfunn, sier den omstridte designeren.

Likevel avviser Galliano alle anklagene om at han sist torsdag skal ha kommet med diskriminerende anklagelser mot et par på en cafè i Paris, som ledet til at han ble arrestert og nå risikerer fengsel.

- Jeg aviser alle anklagene mot meg og har samarbeidet med politiet fullt ut. Jeg har kjempet hele livet mot fordommer og diskriminering. Jeg har selv vært utsatt for det, og i mitt arbeid har jeg alltid forsøkt å forene folk av alle forskjellige raser, sier Galliano videre.

Ifølge designeren valgte han ikke å kommentere anklagene før i går, fordi han ville vente på hva statsadvokaten hadde å si om saken.

Norske moteprofiler tar avstand mot superdesigner: -Galliano fikk som fortjent

Galliano ble arrestert i forrige uke etter jødehets. Tirsdag mistet han jobben for Christian Dior og nå blir han tiltalt for diskriminerende anklagelser. Designeren risikerer både fengsel og en bot på rundt 200.000 kroner, dersom han blir kjent skyldig.

Går til motsøksmål

Galliano har selv gått til motsøksmål mot paret som anmeldte han for ærekrenkelser og trusler. I følge pressemeldingen der Galliano forsvarer seg, skal paret ha truet med å slå han med en stol.

- Jeg har valgt å gå til sak fordi jeg mener at jeg ble utsatt for verbale og uprovoserte angrep mot min person.

Her er hele Gallianos forsvarstale:

- Jeg har bare meg selv å klandre og jeg vet at jeg må ta ansvar for mine feil. Jeg må jobbe hardt for å få forståelse og medfølelse fra mine medmennesker. For å starte denne prosessen, så søker jeg nå hjelp. Alt jeg kan håpe på, er at jeg på sikt kan ta opp de personlige feilene som ledet til disse omstendighetene og prøve å vinne tilbake folks tilgivelse.

- Jeg har selv vært utsatt for diskriminering, og har kjempet hele livet mot fordommer, intoleranse og diskriminering. I mitt arbeid har jeg alltid forsøkt å forene folk av alle forskjellige raser, religion og seksualitet gjennom å feire deres kulturelle og etniske forskjelligheter gjennom mote. Det er fortsatt min visjon.

- Jeg ber om uforbeholden unnskyldning for at min oppførsel har virket støtende. Denne typen oppførsel og rasisme er det ikke rom for i vårt samfunn.

- Jeg avviser alle anklagene mot meg og har samarbeidet med politiet fullt ut.

- Flere uavhengige vitner har fortalt politiet at jeg utsatt for verbal trakassering, da en person uprovosert prøvde å slå meg en stol som en voldelig reaksjon på mitt utseende og klesstil. Det er på grunnlag av denne hendelsen at jeg har satt i gang en saksbehandling for ærekrenkelser og trusler mot min person.

- Men jeg forstår og aksepterer at anklagene mot meg har sjokkert folk verden over.

- Jeg må ta ansvar for omstendighetene jeg befant meg i og for at min oppførsel har satt meg i et ekstremt dårlig lys.

Relevante saker videre:

Stjernedesigner fikk sparken

Rocka og feminint fra Aadnevik. Designeren viste under Oslo Fashion Week

- Nå skal det være høyvannsbukser! Se visningen til Whyred i Stockholm

Publisert:

Finn mer innhold om: