Mette-Marit i knallrød drakt på Nobel-utdelingen

DISKRET TILBEHØR: Mette-Marit gikk for nedtonet tilbehør, men legg merke til sålen på designerskoene som matcher drakten.
DISKRET TILBEHØR: Mette-Marit gikk for nedtonet tilbehør, men legg merke til sålen på designerskoene som matcher drakten. Rodrigo Freitas / NTB

Kronprinsessen (49) skilte seg ut i mengden i en av hennes favorittfarger da Nobels fredspris ble markert i tradisjon tro i Oslo rådhus.

Lørdag ettermiddag var kongeparet og kronprinsparet samlet for utdelingen av Nobels fredspris.

Det er menneskerettsforkjemperen Ales Bjaljatski fra Belarus, den russiske menneskerettighetsorganisasjonen Memorial og den ukrainske menneskerettighetsorganisasjonen Center for Civil Liberties som har fått årets pris.

IØYNEFALLENDE: Det var ikke vanskelig å spotte kronprinsessen i mengden.
IØYNEFALLENDE: Det var ikke vanskelig å spotte kronprinsessen i mengden. Rodrigo Freitas / NTB

Kronprinsessen er kjent for å dra på litt ekstra på antrekksfronten under Nobels fredspris-dagene – både på seremonien i rådhuset og under gallaen på kvelden samme dag. Men hun har også blitt sett med gjenbruksantrekk ved tidligere Nobel-fester.

Matchet med Louboutins

Under årets seremoni i rådhuset var Mette-Marit iført en rød kjolekåpe fra det britiske merket Catherine Walker. Hodeplagget, som hadde en sløyfe bak, er fra Jane Taylor. Enda et britisk merke. Det skriver kongebloggen Ufo No More.

Knallrødt er en tilbakevendende garderobefavoritt hos kronprinsessen, det virker som dette er en farge hun liker å bruke når hun skal pynte seg litt ekstra.

Den røde sålen på hennes skofavoritt – klassiske, beige designerpumps fra Christian Louboutins, sto i stil til drakten.

BLIKKFANG: Kronprinsesse Mette-Marit pleier å pynte seg når det er tid for Nobels fredspris i Oslo rådhus. I år gikk hun for rødt.
BLIKKFANG: Kronprinsesse Mette-Marit pleier å pynte seg når det er tid for Nobels fredspris i Oslo rådhus. I år gikk hun for rødt. Javad Parsa / NTB

I høyre hånd hadde hun en clutch-veske fra det britiske merket Aspinal of London som var burgunderrød og mønstret i skinnet.

Kronprinsessen hadde perleøredobber med heng og det som så ut som diamanter i ørene, og håret var stylet i karakteristiske Hollywood-bølger. Sminken fokuserte på markerte vipper og mørk skygge, og en bærfarget leppestift.

MATCHET: Kronprinsessen gikk nesten i ett med den røde løperen på vei inn i rådhuset. Legg merke til de beige nettingstrømpene som gjør antrekket ekstra chic.
MATCHET: Kronprinsessen gikk nesten i ett med den røde løperen på vei inn i rådhuset. Legg merke til de beige nettingstrømpene som gjør antrekket ekstra chic.Annika Byrde / NTB

Dronning Sonja var iført en blågrønn drakt med tilhørende hatt, sort lakkbelte i midjen og store, mørkegrå perler i halsen og rundt håndleddet.

Både kong Harald og kronprins Haakon var iført mørk dress med henholdsvis kongeblått og lilla slips.

Mette-Marit tok til tårene underveis i seremonien da Jan Ratsjinskij, som representerer den russiske organisasjonen Memorial, holdt sin tale.

Senere i kveld vil det ble arrangert Nobel-bankett på Grand Hotell i Oslo sentrum hvor kongefamilien også skal delta.

RØRT: Kronprinsesse Mette-Marit gråt under Jan Ratsjinskij sitt Nobelforedrag i rådhuset, lørdag.
RØRT: Kronprinsesse Mette-Marit gråt under Jan Ratsjinskij sitt Nobelforedrag i rådhuset, lørdag. Javad Parsa / NTB

Hvordan var din opplevelse i dag?