Thea Gudmundsen kritiserer Sophie Elise for H&M-samarbeid: – Veldig dobbeltmoralsk

KRITIKK: Tidligere «Paradise Hotel»-deltager Thea Gudmundsen (22) og toppblogger Sophie Elise Isachsen (24).

I 2017 gikk Sophie Elise Isachsen hardt ut mot H&M på Facebook. Nå har toppbloggeren inngått samarbeid med bedriften.

Rano Tahseen
Publisert:

Den tidligere «Paradise Hotel»-deltageren Thea Gudmundsen (22) retter kritikk mot toppblogger Sophie Elise Isachsen (24) for H&M-samarbeidet. Det kommer frem i et blogginnlegg.

Har du sett? Sophie Elise om klimaengasjementet, dobbeltmoralen og blogg-slutt

I et Facebook-innlegg fra 2017, retter Sophie Elise Isachsen hard kritikk mot kleskjeden H&M. I forrige uke fortalte imidlertid Isachsen at hun hadde inngått et samarbeid med bedriften i forbindelse med lanseringen av sitt eget merke Glöd, som kom ut i flere H&M-butikker mandag.

Saken fortsetter under skjermdumpen.

KRITISERER: Toppbloggeren rettet hard kritikk mot H&M etter «Sweatshop»-serien.


«FY FAEN. At H&M, som er kjent for å sparke arbeiderne sine om de blir gravide og ikke betaler en dritt til sine ansatte som syr klærne nå spiller på feminisme for å tjene penger er så bak mål at jeg vil spy», har Isachsen tidligere skrevet.

– Veldig dobbeltmoralsk

Samarbeidet mellom Isachsen og H&M får Thea Gudmundsen til å reagere. Den tidligere «Paradise Hotel»-deltakeren forteller til VG at hun syns det er rart toppbloggeren velger å samarbeide med en bedrift hun tidligere har rettet hard kritikk mot.

– Jeg fikk litt hakeslepp da jeg så hun skulle samarbeide med dem, fordi jeg syns det var veldig dobbeltmoralsk. Jeg personlig ble skuffet over det, forteller Gudmundsen.

– Om hun har endret mening synes jeg det er rart, fordi temaer som miljø og kvinnekamp er det jeg forbinder med Sophie Elise.

Fikk du med deg? Sophie Elise ble roastet

Gudmundsen mener det ikke er forskjell på om noen kjøper en t-skjorte eller et skjønnhetsprodukt fra bedriften.

– Begge deler gir penger i kassen til dem. Så om man er imot hvordan klesproduksjonen til H&M fungerer, kan man ikke si det blir annerledes med selvbruning, som har blitt produsert på en annen måte. Selvbruningen gir penger i kassen til H&M til å fortsette med det de gjør, sier hun.

Se her: Sophie Elise viser frem arrene etter brystoperasjonen

Gudmundsen legger til at hun har mistet tilliten til 24-åringen.

– Dette er ikke en sak som handler om det er greit å handle på H&M eller ikke. Det er ikke det jeg kritiserer, for jeg handler der selv. Det handler om dobbeltmoralen, avslutter hun.

Støttet sin venn

VG har prøvd å kontakte Isachsen gjentatte ganger siden søndag, også via sin manager Jan Olav Isachsen. Det har foreløpig ikke lyktes VG å få en kommentar. Isachsen svarer imidlertid på noe av kritikken gjennom sin podkast.

– Selvfølgelig skal folk dra opp en Facebook-status for tre år siden, hvor jeg var imot at H&M lagde feminist-t-skjorter, sier 24-åringen.

Har du sett? Hennes & Mauritz legger seg flate etter kundeklager

Isachsen fortsetter videre med at Facebook-innlegget var for å støtte sin venn Joakim Kleven, som var regissør for Aftenposten-serien «Sweatshop», hvor flere ungdommer overvar forholdene i tekstilfabrikker i Kambodsja i 2014.

Joakim Kleven: Dropper svinekjøtt i sommer etter sjokkdokumentar

Videre forteller hun at dersom akkurat dette hadde vært en hjertesak for henne, er det flere av hennes samarbeidspartnere hun ikke kunne jobbet med.

– Jeg har vært ute og støttet min venn når han har lansert noe stort. Men jeg kunne heller ikke pauset mitt liv og min karrière for det, da, sier hun.

– H&M er åpen for alle

Kommunikasjonssjef Kristin Fjeld i norske H&M forteller til VG at bedriften er glade for å lansere Isachsens nye Glöd Sophie Elise-serie.

– H&M er for alle, også de som kritiserer oss. Vi ønsker å ha gode og åpne dialoger med alle som er interessert i hvordan vi jobber, sier Fjeld.

Fikk du med deg? Sophie Elise langer ut mot TV3

Hun legger til at Isachsen nå kjenner godt til arbeidet H&M gjør, og står inne for det.

– H&M ville for øvrig aldri akseptert forholdene nevnt i Facebook-innlegget for noen år tilbake. Det er fortsatt utfordringer tilknyttet arbeidsforhold og lønn i tekstilbransjen, men H&M leder an i arbeidet med å endre en hel industri. For eksempel ser vi tydelige resultater av levelønnsprogrammet vårt som vi lanserte for 6 år siden, avslutter hun.

Publisert:

Finn mer innhold om: