10 ytterjakker som varmer

Går du fortsatt rundt og fryser? Her tips til jakker som kan forandre på det.

Milda C. Melland
Publisert:

Vinteren er kommet for fullt, og om du ikke har kjøpt deg en varm jakke er det på tide.

Før du kjøper en ytterjakke er det et par ting du bør tenke på. Jakken skal forhåpentligvis brukes mye i løpet av vinteren, og derfor er det viktig å kjøpe en modell, fasong og farge, som passer akkurat deg.

Fryser du på ørene? Her er tilbehøret som varmer!

Til hverdags

Hvilken jakke du skal kjøpe kommer mye an på hvilken stil du ønsker. Er du sporty, klassisk eller urban? Ut fra dette kan du velge mellom utallige boblejakker, parkaser, fuskepelser og kåper.

Alle ønsker vi å holde varmen i kulda, men i tillegg vil de fleste se bra ut. Til daglig bruk er parkaser og boblejakker det varmeste valget, og dun er det som isolerer best. Prismessig får man det man betaler for, dun og kvalitet koster, men til gjengjeld har man en jakke over lengre tid.

MinMote.no - Norges største moteside

Dun og skinn

Det er en kjent sak at dun holder godt på varmen, men er du opptatt av det etiske, må du være påpasselig med å sjekke produktene. De største produsentene av dunjakker er Kina, Polen og Ungarn, og i alle disse landene er det blitt påvist plukking av dun fra levende gjess, noe som er ulovlig i Europa. De fleste leverandører gir garantier for dette, men ikke alle oppgir slik info.

Saueskinnsjakker er denne sesongens it-jakke, og fôringen gjør at den holder deg varm. For en enda varmere utgave kan du skifte ut den korte høstjakken med en lang vinterversjon. Er du lei av den lysebrune fargen finnes det også andre skinnalternativer å velge mellom.

Fløyel varmer! Få inspirasjon her.

Til fest

De fleste har ofte flere ytterjakker å velge mellom. En skikkelig god og varm, men også en penere til fest. På julebordet og nyttårsaften er det alltid en suksess med kåper eller fuskepels, som det er mye av denne vinteren.

Velger du en kåpe, er det lurt å gå for ull. Ullkåper ser bare ikke fine ut, men de varmer også. I år er beige kamelkåper veldig i vinden. Hvis du heller foretrekker den klassiske sorte, kan det være spennende å bytte den ut til fordel for noe grått.

Med en fuskepels du med engang klar for fest. Her kan du gå for dype brun toner eller satse på en leken vri med flere fargekombinasjoner. Kåper til litt midt på lårene er mest flatterende og ikke minst varmest.

Fuskepels holder stilen i kulda.Her er fine alternativer!

Relevante saker videre:

På jakt etter fine julegaver som ikke koster skjorta? Les mer her!

Stine vant makeover på minMote. Slik styles hun til hverdags og fest

Publisert: