Blir det Marc Jacobs for Dior?

 Spekulasjonene rundt John Gallianos (50) etterfølger for Christian Dior har vært mange. Sist ut i rekken er kjendisfavoritten Marc Jacobs (48).

Jeanette Farvik
Publisert:

Det har ikke blitt avslørt noen etterfølger, ingen dato er satt for en kunngjøring, og i den siste tiden har verden begynt å lure på om ingen vil ta over jobben til John Galliano. Men det brasilianske nettstedet Glamurama hevder å ha snakket med nære kilder av Bernard Arnault, sjefen for luksusgiganten LVMH, som insisterer på at Jacobs er på toppen av Dior sin liste over aktuelle etterfølgere.

De to, skal i følge Vogue.com, hatt jevnlige møter over de siste ukene for å diskutere saken. Jacobs, som er kreativ direktør i Louis Vuitton, samt sjefsdesigner for sitt eget merke Marc Jacobs, fornyet sin kontrakt med LVMH i januar. Det vil være mulig for Jacobs å fortsette i sin nåværende stilling, om han skulle velge å overta etter skandaledesigeren Galliano, men det er mer sannsynlig at han vil ende opp med å velge mellom èn av to.

Men Jacobs nektet for at han vurderte jobben allerede i mars, og erklærte: «Jeg har ikke blitt spurt», mens LVMH ikke hadde noen kommentarer for ryktene.

Til tross for kritikken av motehusets couture-kolleksjon i februar, virker det ikke som om Dior har noen hast ved å bekrefte Gallianos etterfølger.

Designeren Azzedine Alaïa har tidligere avslørt at hun ble tilbudt rollen da John Galliano gikk av, men skal ha avslått. Ingen ved Dior kan bekrefte Alaïa sin påstand.

Kun den beste er bra nok

Karl Lagerfeld har tidligere avslørt hvem han mener kan lykkes i jobben for det franske motehuset. Han holder en knapp på Riccardo Tisci, deretter Haider Ackermann. I følge W, sier Lagerfeld at han ikke kun nevner de fordi de er hans venner, men fordi der er noen av de beste i bransjen.

Hvis spådommene til Lagerfeld er riktige, kan det se det ut som om Riccardo Tisci vil bli etterfølgeren for Dior. Oliver Theyskens antas å være i ferd med å erstatte han på Givenchy, men dette bekreftes fortsatt ikke offisielt fra verken LVMH eller Dior.

Andre som kan være aktuelle er Alber Elbaz, YSL Stefano Pilati, Balenciagas Nicolas Ghesquiere, Nina Ricci Peter Copping, Roland Mouret, London-based BFC/Vouge Fashion Fund vinneren Erdem, Michelle Obamas favoritt Jason Wu, Kate og Laura Mullevy bak Rodarte og Jean Paul Gaultier.

Men motehuset Christian Dior har ennå ikke bekreftet når en ny etterfølger vil komme.

Relevante saker videre:

Klarer de seg uten skandaledesigneren? Les mer her

Nå ber han om unnskylding for jødehets. Skandaledesigneren i hardt vær

På jakt etter nye plagg til høstgarderoben? Her er høstens hotteste fargetrender

Publisert:

Finn mer innhold om: