Enkelt, elegant og rent for «Hodejegerne»- Synnøve

Synnøve Macody Lund (35) synes ikke klærne skal stjele oppmerksomheten.

Øystein David Johansen
Publisert:

Den høyreiste modellen og tidligere journalisten Synnøve Macody Lund er i vinden for tiden med sin første spillefilmrolle i mye omtalte «Hodejegerne». Det er ikke få røde løpere hun har gått opp den siste tiden, men det er helt uten hjelp. Synnøve bruker nemlig ikke stylist:

- Nei, jeg har blitt såpass gammel og jobbet såpass lenge som modell at den blinde tiltroen til at andre kan gjøre deg helt ny og fantastisk, den finnes ikke lenger. Det er jeg som kjenner meg og uttrykket mitt best selv. Det er jeg som er eksperten på meg selv!

- Jeg liker det som er enkelt, elegant og rent. Det som fremhever deg i stedet for at klærne spiller hovedrollen. En singlet og helt enkle bukser kan være kjempefint og kjempesexy uten at det er masse greier på dem!

Kjøper heller hundre plagg fra H&M enn én kjole til 9000 kroner

Synnøve er ikke den som bruker tusenvis av kroner i uken på dyre kjoler. I forbindelse med «Hodejegerne» har filmselskapet ordnet det slik at Synnøve kan velge kjoler fra Veronica B. Vallenes, en norsk designer basert i Danmark.

- Filmselskapet har en avtale med Veronica B. Vallenes, så jeg kan velge derfra. Det kunne aldri falt meg inn å bruke tid på eller flotte ting. For det første har jeg ikke råd til det, for det andre kjøper jeg heller 100 plagg fra HM eller Gina Tricot fremfor å kjøpe én kjole til 9000.

- Jeg kan kanskje kjøpe én ting, hvis jeg ser jeg aldri kan komme til å finne en replika av. Jeg har gjort det tidligere. Men jeg er ingen fashionista som går rundt på outlets for å kjøpe billige designerklær. Jeg handler helst billig, skikkelig billig!

Travel hverdag

Skuespilleren har som mange andre mødre det travelt i hverdagen og velger gjerne avslappede antrekk om hun skal levere i barnehagen, men bruker litt mer tid foran speilet om hun skal noe spesielt.

- Det kommer helt an på. Skal jeg i barnehagen tar jeg det som er enklest, gjerne det jeg brukte i går. Skal jeg til byen, tenker jeg meg om. Jeg har en stil, og en søster som er et estetisk vidunder. Jeg har en veldig sterk bevissthet rundt design og estetikk og hvordan jeg tar meg ut. Fordi jeg har vokst opp med henne som er så unik har jeg fridd meg fra trend-begrepet. Jeg har bare fortsatt å gå i ting jeg føler meg vel i.

Hva bruker du mest penger på ?

- Jeg bruker mest penger på singleter og topper. Klesskapet mitt er fullt av de samme tingene.

Hva skal du ha på deg fredag?

- Da prøver jeg å finne noe fra Vallenes, fra den nye kolleksjonen. De har fått mange fine løse silkebukser og løse topper. Jeg har ikke helt bestemt meg, i Haugesund var det en mer sober stil på grunn av Aksel.

Relevante saker videre:

På tide med et par høstsko? Sats på et par kule støvletter!

Hva slags farger skal du satse på i høst? Her er høstens hotteste fargetrender

Publisert:

Finn mer innhold om: