Disse plaggene satser Dorthe på denne våren

Dorthe Skappels klesstil er langt mer tilbakelent enn det man kan få inntrykk av via av tv-skjermen. Her får du vite hva hun satser på denne våren, samt hva hun mener om mote, shopping og trender.

Enten vi vil eller ei lar mange av oss påvirke av trender og det vi ser i motebildet. Dorthe (49) er overbevist om det ikke bare er designerne og motebladene som styrer trendene.

– Jeg føler meg litt schizofren når det kommer stil, men den bohemske, avslappede looken med komfortable bukser og slappe gensere har jeg hatt i mange år, sier Dorthe, og forteller at hun er veldig spontan når det kommer til shopping.

LES OGSÅ:Her er dommen over sminkevåren 2012

– Jeg er ingen moteslave, men jeg pleier å gå gjennom det som finnes av glossy trendmagasiner for å plukke ut det som ser spennende ut, men jeg har blitt så gammel så ofte kan jeg finne ting i skapet mitt som plutselig er moderne igjen, forteller hun.

«God Kveld Norge»-dronninga har sammen med Mariann Thomassen premiere på programmet «Stil» på TV2 i kveld. Programmet dreier seg om klær, stil og mote og er ment som en kilde til inspirasjon.

- Håpet og målet med programmet er å gi folk selvtillit til å gå for sin egen stil, sier hun bestemt.

Når minMote spør hva hun vil satse på denne våren svarer hun:

– Jeg trives i den bohemske stilen, men jeg har en tendens til å bli veldig beige og grå i klesveien i løpet av vinterhalvåret. Derfor blir jeg veldig glad når våren kommer. I øyeblikket er jeg opptatt av farger, gjerne neonfarger, og sterke oransje toner.

Dorthe får aldri nok sko - det er hennes store lidenskap.

– Jeg velger ofte sko med litt hæl. Jeg synes det er veldig elegant og jeg liker den maktfølelsen jeg får når jeg kommer meg opp i høyden. Denne våren har jeg sett meg ut et par i oransje skinn, forteller hun.

– Sko passer alltid og de rette, frekke skoene kan piffe opp et antrekk. Akkurat nå går jeg mye i skoletter fra Uggs. Det handler om komfort, men jeg skal innrømme at jeg er en «sucker» for Jimmy Choo og Louboutin. Det er noe med den røde sålen!

Dorthe vokste opp på en tid da det fantes papirdukker av Doris Day, Elizabeth Taylor, Audrey Hepburn og Marilyn Monroe, og hun synes tidsepoken er utrolig inspirerende.

– Jeg synes stilen de jentene representerer er veldig flott. På den tiden var kvinner bare kvinner, uten juks og uten å legge noe i mellom. Jeg ser ofte i den retningen etter inspirasjon, men jeg klarer ikke å bære den stilen selv, innrømmer hun og drar fram Victoria Beckhams design.

– Favorittdesigneren min nå er Victoria Beckham, nettopp fordi hun har klart å fange noe av det de gamle stilikonene stod for og gjøre det moderne. Jeg synes det hun gjør er veldig elegant på en leken og raffinert måte.

LES OGSÅ: Victoria Beckham sviktet av kjendisene

LES OGSÅ: Se nattens kjoledronninger på Oscar-utdelingen

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?