Gå for gull - kle deg metallisk i høst

Det er ingen grunn til at klesskapet skal være like grått som været bare fordi det er høst. Gi humøret og garderoben et løft med en metallisk look.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

De største motehusene har lenge varslet metalliske toner som en av de hotteste trendene denne sesongen, både på sminkefronten og i klesveien.

Heldigvis har også kjedebutikkene fulgt etter, slik at det ikke trenger å koste allverden å glitre i gull, sølv og andre metalliske farger.

Marc by Marc Jacobs viste en vakker, skinnende fargepalett under New York fashion Week , med modeller iført metalliske plagg, kombinert med tradisjonelle høstfarger som okergult, rødt, beige, grønt og brunt.

Også Burburry hadde hele metalliske antrekk i sin vår/sommerkolleksjon for 2012, så det er ingen grunn til å tro at denne trenden forsvinner med det første.

- Metallisk er absolutt hot denne høsten, og flere av de store motehusene har kastet seg på trenden.

Vi ser metalliske innslag hos Balmain, Stella McCartney, Kenzo, Moschino og Marc by Marc Jacobs, sier Celine Irgens Aagaard, blogger og sjefredaktør i motebladet Mag.

Selv har hun skaffet seg et par metalliske bukser fra Gestuz og et par gullshorts fra H&M.

Skinnende jeans

Blant annet flommer det over av metalliske jeans i forskjellige varianter i butikkene i disse dager.

Til den store høstfesten kan en paljettdekket bukse være like sexy som en kjole, mens et par blå skinnende jeans kan gjøre en grå hverdag litt lysere.

Ifølge Aagaard må man imidlertid passe på at det ikke blir for mye av det gode.

- Du velger selv hvor edgy antrekket skal være. Gå for en rocka Balmain-look, eller velg en mer klassisk look inspirert av Stella McCartney.

Personlig syns jeg en metallisk bukse ser best ut om du styler den med en enkel grå eller hvit t-skjorte, eller genser til. Skal du på fest kan du dresse antrekket opp med en sort blazer, sier hun til minMote.

Aagaard mener tiden da glitrende plagg var forbeholdt fest forlengst er forbi.

- En grovstrikket genser kan være perfekt styling til et par metalliske bukser for en avslappet look, mens en metallisk genser er kul til et par slitte jeans, forklarer Aagard.

Bli inspirert

Celine Irgens Aagaard understreker også at du ikke trenger å handle de dyreste merkene for å kaste deg på trenden - selv om de utvilsomt har mye lekkert på lager.

- Du kan gjøre mange kupp i de store kjedebutikkene. H&M kastet seg på trenden allerede tidlig i sommer med metalliske bukser, shortser og gensere, Zara har et stort utvalg både kjoler og blazere og Vila har metalliske topper, jakker og korte skjørt med metalliske innslag. Det er fullt mulig å være trendy på budsjett, mener hun.

Dessuten er det neppe nødvendig å fylle opp hele klesskapet med plagg i gull og sølv.

- Man bør gå for et eller to nøkkelplagg som du kan style på ulike måter. Du trenger neppe ti metalliske plagg i garderoben! La deg inspirere av catwalken, og finn din måte å style denne trenden på, sier Aagaard.

Ikke overdriv

Hvis du ikke helt våger å kaste deg helhjertet over den metalliske trenden, kan skinnende tilbehør være løsningen.

- En metallisk veske være det lille ekstra som gjør deg til festens stjerne, sier moteredaktøren.

På en annen side kan det være fristende å sikre seg en hel haug med metalliske plagg - men da bør man kanskje ikke bruke alle på én gang.

- Å kle seg i metallisk fra topp til tå, det kan fort bli too much og veldig harry, sier Aargard.

Og etter alt å dømme kan det godt hende du får brukt for de metalliske plaggene også neste sesong.

- Jeg tror vi vil se innslag av metallisk utover våren også, men ikke like rock`n roll som det vi har sett hos Balmain denen sesongen.

Under Mulberrys Spring/Summer 2012 fikk vi se drakter i gull, og Mark Fast viste vakre strikkekjoler i metalliske nyanser, i både gull, sølv og bronsje, sier Celine Irgens Aagaard.

Den eksklusive nettbutikken Net-a-porter har også skrevet om metalliske plagg i sitt motemagasin, hvor de også skriver om hvordan du kan viderføre sommerens hete color-blocking-trend til metalltrenden i høst.

Publisert:

Finn mer innhold om: