Fra beste visning til drøyeste utringning - høydepunktene fra Milano Fashion Week

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Milano Fashion Week bød på glitter, glamour og sexy antrekk. minMote har oppsummert moteuken.

Den italienske moteuka er ferdig for denne gang, men visningene kommer neppe til å bli glemt med det første. Dolce & Gabbana har ganske sikkert laget noen av høstens mest ettertraktede plagg, mens norske Peter Dundas nok en gang har vist en fortryllende kolleksjon full av vakre kjoler. minMote har plukket ut syv av høydepunktene fra Milano Fashion Week, slik at du kan la deg inspirere.

LES OGSÅ:De fem verste trendene fra London Fashion Week

MinMote.no - Norges største moteside

Beste visning

Ingen over, ingen ved siden av – Dolce & Gabbana viste uten tvil ukens beste moteshow. Et titalls modeller ble sendt nedover catwalken i knall røde antrekk med glitrende paljetter, mens andre var kledd i gull og rustfarger. Flere modeller hadde kroner på hodet, men det er kanskje de store øredobbene som kommer til å bli høstens «it»-tilbehør.

Visningen hylles dessuten av en rekke motenettesteder:

«Et himmelsk syn og et under av en kolleksjon», skriver Grazia Daily.

«De viste noen skikkelige hits når det gjelder tilbehør. De høye skoene, de glitrende øredobbene – ja til og med de ekstravagante kronene – kommer vi til å ville bruke neste sesong», skriver Vogue.

Og mens de fleste av oss nøyer oss med drømmen om en ny Dolce & Gabbana-kjole, er det neppe lang tid før de dukker opp på den røde løperen. Vi tipper kjendisene allerede har begynt å sloss om de korte mini-kjolene i gull.

Fineste kjoler

Den norske Pucci-designeren Peter Dundas er ekspert på en avslappet, men likevel sexy look – det viste han nok en gang på Milano Fashion Week. Puccis høstkolleksjon er full av lekre kjoler med det karakteristiske Pucci-mønsteret og gjennomsiktige partier som gjør dem akkurat avslørende nok. Nå er det bare et spørsmål om tid før de dukker opp på den røde løperen.

Dundas viste også noen tykkere kjoler med høy hals og lange ermer. Matcher man dem med lårhøye, semskede støvletter kan de til og med fungere på den norske høsten, og vi kan nesten ikke vente til de kommer i butikk!

LES OGSÅ:Her sender Marc Jacobs toppløs modell ned catwalken

MinMote.no - Norges største moteside

Beste sminke

Den fineste sminken så vi hos italienske Roccobarocco. Modellene hadde plettfri porselenshud, naturlig øyensminke og matte, røde lepper. Denne sminken trenger man ikke bruke halve dagen for å legge, og passer fint til både hverdags og fest. Hvordan du legger perfekt, rød leppestift kan du se her.

Råeste sko

Erkeitalienske Missoni er mest kjent for sitt fargerike sikk-sakk-mønster, men at de også kan andre ting beviste de på moteuka. Missoni viste noen av de råeste skoene vi har sett, med spiss tupp og tykke ankelremmer.

VGTV:Herremodeller til norske menn: - Ta dere sammen!

Best kledd

Hun rager ikke høyt over bakken, men Miroslava Duma troner likevel øverst på minMotes liste over Milano Fashion Weeks best kledde. Russiske Duma var tidligere redaktør av Harper’s Bazaar, men som medlem av «den russiske motemafiaen» har hun de siste to årene fått en stadig mer framtredende rolle som en av verdens best kledde kvinner. Miroslava Duma har derfor blitt et yndet objekt for gatemote-fotografene, og leverer alltid perfekt sammensatte antrekk (helst av rådyre designerklær). Milano Fashion Week var intet unntak, og vi falt særlig for det hvite antrekket hun bar på Salvatore Ferragamo-visningen.

Mest sexy antrekk

Her må vi tilbake til Dolce & Gabbanas spektakulære visning. Noen av modellene så ut som de hadde badet i glitter før de gikk nedover catwalken, og det mest sexy antrekket på Milano Fashion Week kom i form av en superkort paljettshorts med matchende topp. Glamorøst, glitrende og sexy – hva mer kan man be om? Legg også merke til de skyhøye platform-pumpsene med blå sateng som gjør looken komplett.

Drøyeste utringning

Ved første øyekast ser det ut som om Cristiano Burani har droppet toppen under blazeren. Designeren stikker derfor av med tittelen «dristigste utringning».Tar man en nærmere tittkan man imidlertid skimte en helt gjennomsiktig topp som såvidt dekker til det aller nødvendigste. Ikke like drøyt som Pam Hoggs naken-visning i London, men likevel en av de dristigste antrekkene vi så på catwalken.

LES OGSÅ:10 høydepunkter fra moteuken i New York

Publisert: