Mette-Marit gjør som Tone - smykker seg med norsk design

Kronprinsesse Mette-Marit har sikret seg noe av det heteste av norsk smykkedesign - et statement-smykke fra Goldmine.

Den norske smykkedesigneren Line Cartridge Lislerud startet Goldmine Jewlery i 2011, og har nå base i New York og Oslo. Derfra smykker hun kjendiser som Tone Damli Aaberge, Jenny Skavlan, Charlotte Thorstvedt, Bertine Zetlitz og nå også kronprinsesse Mette-Marit.

Mette-Marit viste fram smykket under et statsbesøk fra Finland denne uken. Smykket skilte seg fra det ellers mørke antrekket, som besto av en Burberry Prorsum-genser i blått og lilla, sort skjørt, strømper og sorte sko. Kronprinsessen bar også på en råeksklusiv veske fra et av sine favorittmerker, italienske Prada.

Lise Åserud

Tone Damlis smykke er en rød og lilla varaiant, som hun blant annet viste fram da hun var med i VGTV-programmet «Foppall» tidligere i år. Jenny Skavlan har i likhet med Mette-Marit gått for et turkis smykke som hun hadde på seg under åpningen av Oslo Fashion Week i år.

Lise Åserud

Goldmine er kjent for sine fargerike, tykke smykker og Mette-Marits variant heter Lady Turqouise og selges for 2500 kroner.

minMote-leder Sonia Huance Vold roser kronprinsessen for at hun tør å satse på et stort statement-smykke.

- Kronprinsessen har tidligere valgt veldig moteriktig tilbehør, som Prada-øredobbene og Jil Sander-luen. At hun nå velger et stort statement-smykke fra norske Goldmine viser at hun ikke er redd for å eksperimentere. Vi har jo sett dette smykket på flere norske kjendiskvinner tidligere, men kronprinsessen kler det vel så godt, sier Vold og fortsetter:

- Mette-Marit er alltid flott, men denne gangen ser hun også svært trendy ut. Jeg synes det er gøy at hun våger å bruke den litt utradisjonelle genseren på et offisielt oppdrag. Hun balanserer antrekket perfekt, og ser både ungdommelig og representativ ut.

Les også:

MinMote.no - Norges største moteside
Mette-Marit får så hatten passer: - Badehette anno 1920
Motepressen elsker Mette-Marit
MinMote.no - Norges største moteside

Hvordan var din opplevelse i dag?