Blonder, leopard og knallfarger: Hertuginnen av Albas motehøydepunkter

Alba toppbilde

Hertuginnen av Alba kunne smyye seg med mer enn verdens lengste tittel - hun hadde også en fargesprakende luksusgarderobe vi sent vil glemme.

Publisert:
Alba toppbilde

Foto: Getty Images

Alba toppbilde

Foto: Getty Images

Den spanske hertuginnen døde 20. november 2014 etter kort tids sykeleie, 88 år gammel. Kanskje aller mest kjent er hertuginnen av Alba - eller Maria del Rosario Cayetana Alfonsa Victoria Eugenia Francisca Fitz-James Stuart y de Silva av Alba - for å ha verdens lengste tittel: blant annet fem ganger hertuginne, 18 ganger grevinne og 18 ganger markise.

I tillegg hadde hertuginnen en personlig formue på rundt 600 millioner euro (rundt 4,7 milliarder kroner). Altså hadde hun råd til å fråtse i fantastiske antrekk - og det gjorde hun.

Se flere bilder lenger ned i saken!

Stor smykkesamling

TV2 kongeekspert og kongeblogger Kjell Arne Totland har møtt hertuginnen flere ganger, og forteller at garderoben var like fargerik som personligheten.

- Hertuginnen var en eksentrisk og fargerik dame - og det ga seg i høyeste grad utslag i måten hun kledde seg på. Jeg har før karakterisert henne som en luksushippe - og det var hun i høyeste grad privat. På Ibiza kledde hun seg gjerne i flagrende og fargerike gevanter - og masse smykker i halvedelstener i turkis og korall. Jeg husker spesielt at jeg syntes det var så fascinerende at hun hadde et fargerikt smykke rundt ankelen - lenge før alle andre, minner Totland og fortsetter:

- Hertuginnen var utrolig vakker som ung - og i galla var hun fortsatt flott, alltid med en høy spansk mantilja i sorte kniplinger på hodet. Jeg innrømmer gjerne at jeg vil savne henne i offentligheten . Men hun hadde fylt 88 år - og virket syk og svakelig de siste årene.

Stor kunstsamling

Hertuginnen døde i Sevilla, men eide hjem - palasser og slott - flere steder. Hun eide også en gigantisk kunstsamlig, blant annet med malerier av Goya og Velazquez, ifølge BBC. Faktisk skal hun også ha takket nei til å være Picassos muse. Men hertuginnens estetiske interesse stoppet ikke med kunst - hun var også unektelig opptatt av mote. Da hun var i 30-årene lot hun for eksempel stjernedesigneren Yves Saint Laurent låne palasset hennes i Madrid til et Dior-moteshow.

Tre ganger var hun gift, og med sin første ekstemann fikk hun seks barn. Da hun døde var hun imidlertid gift med 24 år yngre Alfonso Diez, og det er også den eneste brudekjolen vi har bilde av - en rosa blondedrøm fra det spanske merket Victorio & Lucchino.

MinMote har plukket ut våre favorittantrekk som den spanske hertuginnen har vist seg i.

BRUD: Hertuginnen likte åpenbart fargerike antrekk, og da hun gistet seg med Alfonso Diez i 2011 valgte hun en rosa kjole med grønt belte i livet. Foto: NTB ScanpixSER RØDT: Hertuginne Alba vakte oppsikt både i gatebildet og på den røde løperen med sine mange, vågale antrekk. Den burgunderrøde kjolen, vesken av fjær og den snertne hatten utgjorde et antrekk som garantert ikke gikk ubemerket hen. Foto: Getty Images
LOVE IT: Alba ferierte ofte langst den spanske kysten, nærmere bestemt Ibiza. Hertuginnen holdt stilen selv på stranden, og brukte selvsagt en silkekjole med «feel good»-budskap på en solfylt dag. Legg merke til armbåndene og den avslappede hatten. Foto: Getty Images
BLÅ FRA TOPP TIL TÅ: Hertuginnen var en ekte fargeklatt og elsket å matche flere plagg i et antrekk - legg bare merke til at selv strømpebuksene er blå! Her er hun sammen med Cameron Diaz og Tom Cruise på filmpremiere i 2010. Foto: NTB Scanpix
DRAKT: Todelte drakter med mønster var en stor del av hertuginnens garderobe. Sjekk den grønne krokodillevesken som setter spissen på antrekket! Foto: NTB ScanpixGRRR: Hertuginnen var ikke redd for å eksprimentere på klesfronten. Her har hun gått «all in» og til og med pyntet seg med en fotlenke som matchet strasset på vesken. Foto: Getty Images
GRØNT ER SKJØNT: Cayetana Fitz-James Stuart var kjent for å fargekordinere antrekkene sine, og brukte ofte strømpebukser som matchet resten av fargeskalaen. Foto: Getty Images
Publisert:

Finn mer innhold om: