Disse plaggene bør alle ha i garderoben

Basisplaggene er selve grunnlaget for en god garderobe. Her er plaggene du bør investere i.

Har du opplevd å ha skapet fullt av klær, men ingen anelse om hva du skal ha på deg? I så fall kan basistøy være redningen. De er rett og slett byggeklossene i ethvert antrekk, og ingen garderobe er fullkommen uten gode basisplagg.

Med et par fine jeans og en t-skjorte liggende har du plutselig et enkelt og chic antrekk. Du kan velge selv om du vil pynte det opp eller ned med tilbehør eller kombinere det med et mer spesielt plagg.

minMote har plukket ut seks basisplagg du alltid bør ha tilgjengelig i klesskapet:

Hvit skjorte

En hvit skjorte er et av de mest anvendelige plaggene du kan ha i garderoben. Den er både klassisk og tidløs, og forsvinner derfor aldri fra motebildet. Den redder deg fra enhver kleskrise som måtte dukke opp – uansett om du skal på jobb, middag hos svigerforeldrene eller ut med venner.

TIPS: Du trenger ikke nødvendigvis å gå for den klassiske skreddersydde varianten av den hvite skjorten. Det finnes alt fra delikate materialer til spennende snitt hengende i butikkhyllene.

Blazer

En dressjakke er ikke lenger kun forbeholdt dress. Nå finnes den i alle varianter - alt fra oversized snitt til mer skreddersydde fasonger. En blazer i lyse toner passer perfekt til våren og sommeren og gir et mykere uttrykk enn en variant i svart. Uansett hvilken farge du velger kan dressjakken brukes til både avslappede bukser, shorts, smale jeans og skjørt.

TIPS: Ha gjerne en fin blazer hengende på jobb. Skal du for eksempel dra rett fra jobb til fest, trenger du bare å hive på deg dressjakken og et par pensko. Vips, så er du klar!

Enkle topper

Helt enkle topper er både behagelige og anvendelige. De passer til alt fra jeans til dressbukser og skjørt. Velg gjerne nøytrale farger som svart, hvitt, grått og blått, da er du sikker på at du alltid har en overdel som passer til andre plagg uansett farge og form.

TIPS: Det er lurt å legge litt ekstra penger i helt enkle basistopper. Investerer du i topper i materialer av god kvalitet, slipper du mest sannsynlig å få nupper og lignende etter et par vask. Hvite topper kan du derimot kjøpe i den rimeligere prisklassen - de blir fort utvasket og stygge uansett.

Smale jeans

De perfekte blå jeansene er vanskelige å finne, men når du først finner dem så hold godt fast på dem. Har du funnet de rette jeansene skal de være både behagelige å sitte og gå i. Ett par smale jeans er kanskje et av de mest essensielle plaggene i garderoben og kan kombineres til det meste av overdeler. De passer også like bra til joggesko som til pumps med høye hæler.

TIPS: Husk å vrenge jeansene og knepp igjen knapper og dra opp glidelåser før du vasker dem. Da holder fargen seg mye lengre, samtidig som du ikke risikerer at knapper og glidelåser river i andre plagg i løpet av vaskerunden.

Skinnjakke

Skinnjakken i biker-fasong har kommet for å bli og har havnet på listen over klassikere. De siste sesongene har den blitt oppgradert med blant annet nagledetaljer og «peplum»-skjørt. Skinnjakken er den perfekte mellomsesong-jakken, og kan brukes lagvis med flere plagg under eller bare til en feminin sommerkjole.

TIPS: Skal du investere i en jakke i ekte skinn koster den naturligvis en del mer enn en i imitert skinn. Da er det lurt å velge en skinnjakke i en anvendelig farge som gjerne matcher resten av garderoben din. Tenk på hva du allerede har av vesker og sko og hvilke farger du bruker mest.

Kardigan

En fin strikkejakke eller kardigan er det mest komfortable plagget å slenge over en topp uten å se slaskete ut. Her finnes det uendelige varianter og farger. Det lureste er å ha en i en nøytral farge liggende som du kan ha over en fin bluse eller en enkel t-skjorte når kulden melder seg.

TIPS: Strikkejakker i ull og angora bør ikke bli vasket altfor ofte på grunn av de sarte materialene. Et alternativ er å henge dem ute for å lufte dem for lukt i stedet for å vaske dem hver gang.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?