- Jeg designer klær for selvsikre menn

silje
Publisert:

Sesongens debutant Camilla Bruerberg (27) viste sin første herrekolleksjon under kveldens åpning av Oslo Fashion Week og høstet stor applaus av et begeistret publikum.

Norsk designer får skryt i København.Se kolleksjonen til Veronica B. Vallenes her!

Debutantens første kolleksjon har fått navnet «Archaeopteryx» og navnet spiller på designerens fascinasjon for det vakre i naturen. Kolleksjonen for vår og sommer 2011 består av tjue antrekk og designeren beskriver kolleksjonen som urban. Camilla Brueberg designer for gutter som vil er redd for å skille seg ut i mengden. Drømmekunden er kjekkasen Johnny Depp.

- Jeg designer for selvsikre menn, som tør å skille seg ut. Kolleksjonen består av mye strikk, digitalprint og går i en dempet fargeskala. Jeg har latt meg inspirere av norske tekstiltradisjoner, japanske tegneserier og forhistoriske dyr. Det er en avslappet og urban kolleksjon, sier Camilla Bruerberg til minMote.

Men den ferske designeren er litt usikker på om kolleksjonen vil slå an hos det norske publikummet.

- Jeg er litt usikker på om den jevne norske mannen vil like klærne mine, men jeg håper jo selvfølgelig at kolleksjonen vil slå an her hjemme. Men Norge er jo såpass lite, at man ikke kan stoppe her. Det er også viktig å få et nettverk utenfor landets grenser, sier Bruerberg.

Helt naturlig å satse på en herrekolleksjon

Sesongens debutant har sin utdannelse fra Kunsthøyskolen og har allerede rukket å lage to skjerfkolleksjoner, som blir tilgjengelige i designerens egen nettbutikk i løpet av uken. Mens de fleste norske designere velger å satse på damemote, har designeren valgt å gå mot strømmen. I følge designeren var det helt naturlig å satse på herremote.

- Jeg har alltid likt herreklær like bra som dameklær, dessuten er gutter mye greiere å jobbe med enn jenter, spøker designeren.

-Det er jo ikke så mange som lager herreklær her i Norge og jeg føler at jeg har fått til en fin balanse mellom det maskuline og det myke utrykket. Det er viktig å finne sin nisje og lage noe som er synlig, så man skiller seg ut i mengden, sier Bruerberg.

Fokus på strikk

Selve kolleksjonen består av tjue plagg med flere topper i strikk, silke og haremsbukser. Fargene går i en dus sommerpalett av grått, lysegrønt, beige, hvitt og svart. Flere av plaggene er helt tydelig inspirert av østen, som de kimonoaktige jakkene. Designeren selv mener allikevel hovedfokuset er strikkeplaggene.

- Det er veldig typisk å forbinde strikk med den tradisjonelle lusekofta, men det finnes også så mye annen spennende strikk. Jeg har lyst til å beholde den norske forankringen, men samtidig blande gamle norske tekstiltradisjoner med den østasiatiske inspirasjonen, sier Bruerberg.

Hva betyr det å være sesongens debutant?

- Det er å få være sesongenes debutant er fantastisk. Jeg får jo drahjelp til å vise frem min første kolleksjon av et stort maskineri og det betyr mye. Oslo Fashion Week lager en fin og seriøs ramme rundt visningen, sier Camilla Bruerberg.

- Våger å tenke nytt

Sesongens debutant høstet stående applaus etter visningen på Oslo Fashion Week og det var ikke tvil i salen om at publikum likte det de fikk servert på catwalken. Tone Skårdal Tobiasson, journalist og prosjektleder for NICE(Norwegian Initiative for Clean and Ethical Fashion) mener sesongens debutant har en spennende fremtid.

- Det var utrolig flott å se den spontane reaksjonen og applausen i salen etter visningen. Det er spennende med designere som våger å tenke nytt. Jeg tror spesielt toppene og skjerfene har potensiale til å slå an hos norske menn, de er veldig anvendelige, sier Tone Skårdal Tobiasson.

Relevante saker videre:

Aksel og Tone stjal showet.Se video fra åpningen av Oslo Fashion Week!

- Kult å vise norsk mote i København.Moods of Norway-gutta på København Fashion Week

Publisert: