- Både mamma og jeg kan gå i disse klærne

silje
Publisert:

50-tallet og kvinnelige former er noe av inspirasjonen bak den nye kolleksjonen til Jenny Skavlan (24) for kleskjeden Bik Bok.

Se hele intervjuet med Jenny Skavlan her!

I går lanserte programleder, skuespiller og designer Jenny Skavlan sin andre kolleksjon for billigkjeden. I tillegg til jobben som gjestedesigner, har Skavlan rukket å spille inn to filmer, skrive blogg og spille pizzabud. På tross av sprengkulde, var køen var lang og interessen stor, da plaggene ble lagt ut for salg i butikken i går kveld. Til sin nyeste kolleksjon har hun valgt å fokusere på klær som hun tror appellerer til et stort antall kvinner.

- Jeg tror mange kvinner kan bruke plaggene i kolleksjonen. Både mamma, hennes venninner og jeg liker denne buksen med høyt liv. Den kan styles på mange forskjellige måter og passer flere kroppsfasonger, sier skuespilleren til minMote.

Norsk designerduo kler opp ski-VM. Les mer her!

Inspirert av 50-tallet

Skuespilleren har mange jern i ilden, men har alltid drømt om å jobbe som designer og omtaler mote og design sin største lidenskap. Hun syr ofte sine egne antrekk til rød løper og har utdannelse fra designerstudier på høyskole i København. Den nyeste kolleksjonen består av rundt tredve plagg og smykker. Inspirasjonen bak kolleksjonen er blant annet 50- og 60-tallssilhuetter, fløyel, jordfarger og batikk. Skavlan forteller at hun har vært opptatt av å designe plagg, som hun selv ikke har funnet i butikkene.

- Jeg har designet det jeg selv har savnet blant utvalget i butikkene. Jeg har lagt vekt på feminine former ved å bruke 50-tallssilhuetter som kjoler med volum og innsving i livet. Denne kjolen er for eksempel perfekt for julebordet, sier Skavlan mens hun holder opp en kjole med transparente detaljer og skjørt med mye volum.

Men helt fritt spillerom som designer har hun ikke.

- Nei, når man designer for en så stor kjede som Bik Bok, må man forholde seg til en del regler. Jeg fikk blant annet beskjed om å designe mye festklær, sier Skavlan.

Har du kastet deg på «Mad Men»-bølgen?

- Nei, ideene kom faktisk før jeg så den serien. Men i ettertid skjønner jeg jo at det kan virke slik, sier designeren.

Ikke redd for kritikk

Designerkolleksjoner og kjendissamarbeid er i vinden som aldri før, og det kan til tider virke som om alle kaster seg på trenden. Men dårlige tilbakemeldinger og kritikk skremmer ikke Jenny.

- Man skal kun gå i klærne om du synes de er kule, ikke fordi det er mitt navn på designen, sier skuespilleren til minMote.

Dette er Skavlans andre kolleksjon for kleskjeden og Celine I. Aagaard, sjefredaktør for mag, synes Jenny Skavlan imponerer med sin design.

- Jenny har klart det igjen! Kolleksjonen er både tidsriktig og kommersiell. Kolleksjonen har en nydelig fargepalett, snitt og fine stoffer. Synes statementsmykkene er rå og de Chanel-inspirerte tatoveringene er morsomme for de yngste fashionistaene, sier Aagaard til minMote.

Også sjefredaktør for Costume, Vanessa Rudjord, er full av lovord om kolleksjonen.

- Jeg synes kolleksjonen er veldig fin! Moderne og kule plagg som passer perfekt i motebildet akkurat nå. Mine favoritter er 50-tallskjolen og capen med hette som er perfekt iver stramme jeans og pumps. Og så har hun en nydelig bukse med høyt liv og vide ben som jeg elsker!

Relevante saker videre:

Finn den perfekte kjolen til julebordet. Få inspirasjon her!

Sett opp håret til fest. Slik får du stilen!

Bli med på vintageshopping i New York. Se episode 6 av Siljes New York

Publisert: