Ti flotte kjoler til 17. mai

Lurer du på hva du skal ha på deg på den store festdagen?  Her er ti flotte kjoler til under tusen kroner.

Cathrine Elnan
Publisert:

Sats på en anvendelig kjole som du også kan bruke senere i sommer. Pudderfarger, blomstermønster og undertøysinspirerte plagg er noen av vårens store trender, og passer perfekt til den store festdagen.

Pudderfarger

En av vårens sterkeste trender er pudderfarger. En feminin kjole i beige, romantisk rosa eller aprikos passer fint til nasjonaldagen, og en slik kjole kan også brukes til sommer- og hagefester senere i sesongen. Med en 17. maikjole i en nøytral pudderfarge, gjør det seg med litt sterke farger på tilbehøret. En rosa veske eller et par røde sko kan være en fint med en pudderfarget kjole.

Se hvordan kjendisene bruker trenden!Stjernene elsker puddertoner.

Blomstermønster

Mønster er en annen viktig trend denne sesongen, og med en kjole med blomstermønster får du en mer romantisk og feminin look til 17.mai. Hvis du syns det blir for søtt med en enkel blomsterkjole, kan du bruke et sort belte i livet eller kombinere den med en mer maskulin blazer. Du kan også velge en blomsterkjole med røffere detaljer, som transparente stoffområder.

«Den lille sorte»

Mange har en liten sort kjole hengende i klesskapet, og det er vanskelig å trå feil med den klassiske «lille sorte». Den kan gjøre kjolevalget til den store festdagen enklere, og med en sort kjole står du også fritt til å velge blant vårens fargerike tilbehør. Kanskje har du en blå veske eller noen fargesterke sko liggende i skapet? Røde lepper bidrar til en mer glamorøs look, og kan absolutt gjøre seg på nasjonaldagen.

Se hvordan du bruker «den lille sorte»!Slik bruker du «Den lille sorte».

Vanskelig å få perfekt leppestift?Slik legger du leppestift.

Undertøysinspirert

Den synlige undertøystendensen var en gjenganger på catwalken denne våren. En fin måte å bruke denne trenden på, er å kombinere et undertøyslignende korsett med et penere skjørt. Hvis du synes korsettet blir for vågalt, kan du bruke en trenchcoat eller en blazer over antrekket. På den måten får du et lekkert og fint antrekk, og en slik kombinasjon er et fint alternativ hvis du ikke ønsker å bruke kjole. En annen mulighet er å velge en blondekjole med en tilhørende underkjole. Slik viser du mindre hud, og du får en søtere og mer romantisk stil.

I rødt, hvitt og blått

På en dag som 17. mai er det aldri feil å kle seg i flaggets farger. En rød kjole kan være et flott blikkfang, og den metalliske blåfargen er en av vårens og sommerens kuleste farger. En hvit kjole blir finest med litt farge på kroppen, enten det er fra vårsolen eller med hjelp av selvbruningskrem. Hvis du foretrekker et mer hverdagslig uttrykk på festdagen, kan du kombinere kjolen med en trendy denimjakke.

Usikker på hvilken jakke du skal velge?Disse jakkene gjelder i vår!

Gravid eller formfull

Hvis du er gravid eller formfull, gjør det seg med et antrekk som framhever midjen eller skuldrene. Kjoler med empireliv er et fint alternativ, siden det smaleste punktet på kroppen er like under bysten. Hvis du synes en slik kjole blir for voluminøs, kan du gjerne bruke et bredt belte under bysten, dette bidrar til å framheve midjen. Høye hæler skaper inntrykk av lengre ben, og gjør ofte at man ser slankere ut. Hvis du føler deg for avkledd i kjole, kan du bruke en cardigan, bolero eller en kort jakke over antrekket.

Flere tips for gravide her!Vær gravid med stil

Bruker du store størrelser?Her er motetips for deg

Relevante artikler:

Kopier Guccis vakre vårmakeup!Slik får du Gucci-looken

Se hvordan stjernene kler seg til fest!Stjernene skinte på "Gullruten"

Dette gjelder i vår!Vårens hotteste skjønnhetstrender

Pudderfarger, blomstermøsnter og flaggetsfarger er

Publisert:

Finn mer innhold om: