Derfor er dette festsesongens heteste kjolevalg

GLOHET TIL FEST: Øverst fra venstre: Blondekjole med sløyfebånd fra NewLook.com, 300 kr. Tettsittende kjole fra Lipsy hos miinto.no, 699 kr. Tubekjole fra Vero Moda, 200 kr. Fotsid kjole fra Mango, 899 kr. Nederst fra venstre: Langermet blondekjole fra John Sack hos Nelly.com, 399 kr. Knelang kjole fra H&M, 199 kr. Blondekjole fra Oasis, 749 kr. Foto: Getty Images/All Over Press/Produsentene
Natalie Ngo
Publisert:

Rødt er ikke kun forbeholdt julenissen. La kjolen tale for seg i festsesongen og bytt ut den lille sorte med en lekker rød kjole.

Julebord, ball og førjulsfester - den store partysesongen er rett rundt hjørnet og det samme er utfordringen med å finne den perfekte kjolen. Den lille svarte er en tidløs klassiker, men denne høsten og vinteren går vi imidlertid en mer vågal fargetrend i møte. Det kan det lønne seg å komme i julestemning allerede, for en av sesongens heteste trender er også høytidens mest tradisjonelle farge.

- Røde kjoler synes jeg i grunnen er like klassisk som den lille sorte til fest. På samme måte som den svarte kan man bruke en rød kjole om og om igjen med forskjellig tilbehør. En varm rødfarge er dessuten kledelig til både blondiner og mørkhårede, sier Caroline Skjelbred, stylist i motemagasinet ELLE.

Fra catwalken til rød løper

Da moteukene gikk av stabelen tidligere i år var det flere høstvisninger som virkelig så rødt. Valentinos delikate kjoler fikk et rojalt preg farget i dypt rødt. Mens glamorøse Dolce & Gabbana sendte titalls modeller nedover catwalken iført knallrøde kjoler i intrikate blonder med påsydde stener.

I FLOKK: Dolce & Gabbana er kjent for sine avslutningsnumre, men årets høstkolleksjon tok pusten fra publikum da hele modellflokken kom ned catwalken iført knallrødt. Foto: Getty Images/All Over Press

Jeanette Hoff, mote- og skjønnhetsredaktør i HENNE, istemmer at rødfargen må velges med omhu, men også snitt og kvalitet.

- Styr unna for trange og korte varianter, ellers kan det fort se både billig og kjipt ut. Er det blonder eller fløyel involvert, er det også viktig å velge gode kvaliteter og flatterende snitt for en elegant og sofistikert stil, sier Hoff til minMote.

I Hollywood har stjerner som Miranda Kerr og Selena Gomez allerede kastet seg på den oppsiktsvekkende trenden og matchet den røde løperen i sexy blondekjoler i dype rødtoner. Hjemme i Norge dukket også Tone Damli Aaberge nylig opp på Se og Hørs kjendisgalla i en tettsittende rød kjole.

Enkel styling

De eksklusive motehusene har bidratt med å føre de dramatiske røde kjolene i rampelyset denne festsesongen, men moteekspertene er enige om at man må passe på hvordan man styler den for å få det riktige uttrykket.

- En rød kjole krever litt ekstra, både av styling og den som bærer den. Jeg ville holdt det enkelt med minimalt av smykker, tipser Hoff.

Skjelbred mener at den røde festkjolen kan pyntes opp med alt fra elegante perler til delikat strass, samt punkete nagler - så lenge det er gjort med måte.

- Dropp grønt tilbehør og for mye glitter, hvis ikke ender du opp med å se ut som et juletre.

Vil du først lesse på med smykker, er store gulløredobber inspirert av Dolce & Gabbana med på å skape en glamorøs feststil. Pass bare på å tone ned resten av antrekket med nøytrale sko og en enkel veske.

Publisert:

Finn mer innhold om: