Trendrapport: Barokk og brokade

Ekstravagant, elegant og eksklusiv - slik er en av sesongens heteste festtrender.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Flere av de største motehusene brukte overdådig barokkmønster i sine kolleksjoner for høsten og vinteren 2012. Med Dolce & Gabbana i spissen sendte de modellene nedover catwalken i den ene mønstrede kreasjonene etter den andre, inspirert av barokken.

minMote viser deg hvordan du kan stjele catwalkstilen, med litt mindre budsjett.

Dekket av gull

Den mest glitrende festtrenden sto Marchesa for. Kjendisfavoritten viste kreasjoner i forskjellige toner av gull, med sirlige brokadebroderier.

Tips: Velger du en kjole i glitrende gull kan du med fordel droppe den tunge sminken og gå for en naturlig look med litt ekstra gullskimmer og gulløyenskygge som hos Marchesa.

Sesongens sminketrender finner du her.

Sort og gull

Både Dolce & Gabbna og Ralph Lauren satset stort på kominasjonen sort og gull i sine høst- og vinterkolleksjoner. Mens sistnevnte lot tilbehøret være minimalt, lesset Dolce & Gabbana på med store øredobber og iøynefallende hårbøyler.

Tips: Synes du det blir for mye med et helt antrekk i brokademønster? Kombiner en topp i sort og gull med en sort underdel eller omvendt. Eller hva med å gå for en stor, barokkinspirert hårbøyle à la Dolce & Gabbana?

Sesongens festsmykker finner du her.

Fargerikt

Brokademønster trenger ikke være mørkt. Det viste blant annet Marchesa og Valentino, som begge har laget drømmekjoler i pasteller og knallfarger.

Tips: Brokademønster i pastellfarger er nydelig til hvitt. For eksempel kan du investere i et skjørt eller et par bukser i en lys farge med brokademonster og kombinere md en klassisk hvit strikkegenser til hverdags.

Vinterens heteste strikkegensere finner du her.

Publisert:

Finn mer innhold om: