Undertøy inspirert av heksekunst

Norske Monica Høyer stakk av med seier i nordisk undertøysfinale med sin hyllest til heksekunst.

silje
Publisert:

- Det føles fortsatt helt uvirkelig å vinne! Det er kjempegøy og veldig spennende, sier en overveldet Monica Høyer til minMote.

Torsdag kveld fikk Høyer vite at det er nettopp hennes design som skal representere Norge under den internasjonale konkurransen Triumph Inspiration Award, som går av stabelen i Berlin i juli. Den skandinaviske finalen ble holdt i København og 29 finalister deltok fra Norge, Sverige og Danmark. I selve finalen kjemper 36 land om en pris på 15.000 euro og muligheten til å få sitt design produsert og til salgs i butikker over hele verden. Årets konkurranse skal være en hyllest til kvinnelige former gjennom 125 år, i anledning undertøysgigantens 125-årsjubileum.

Sexy undertøy inspirert av Flåklypa. Se video her!

Inspirert av heksekunst

Høyer, som går 2. året på designerskolen Esmod i Oslo, forteller minMote at hun var inspirert av heksekunst da hun utformet sitt bidrag som består av flettet tau.

- Inspirasjonen er de kvinnene som ble tatt for å være hekser og derfor dømt til døden. Dette var noen av de første kvinnene som sto fram som selvstendige kvinner med kunnskap, og jeg ønsket å sette fokuset på deres tragiske skjebne. Derfor er hele designet bygget av hengeløkker som en hyllest for dem som var modige nok til å stå fram i et mannsdominerende samfunn. Designet fikk derfor navnet «Witch Trials».

- Hele undertøyet er bygget opp av tau. Tauene har jeg flettet selv, hvor jeg også har flettet flere av tauene med strikk slik at undertøyet er behagelig på kroppen og sitter som støpt. Tauene er knyttet som galgeløkker i forskjellige størrelser som er linket sammen i hele designet, sier Høyer.

Men er undertøyet behagelig?

- Det er veldig viktig at undertøyet er funksjonelt og behagelig på kroppen, derfor valgte jeg også å gjøre flere av tauene elastiske. Det skal være lett og behagelig for modellen å bevege seg i undertøyet.

- Utradisjonell design

I en pressemelding fra Triumph, sier jurymedlem og designer Gunhild Nygaard at Høyer sitt design hadde en fin balanse mellom estetikk og originalitet og har stor tro på at bidraget kan gå til topps i finalen.

- Vi har valgt Monica som årets vinner fordi hun har vist stor originalitet i designet av «Witch Trials». Noe vi synes var både modig og utradisjonelt. Juryen var også veldig imponert av detaljfokuset og den iherdige innsatsen som tydelig ligger bak arbeidsprosessen.

Dobbel norsk

Men det var ikke kun Høyer sitt norske design som vakte oppsikt på catwalken. Også norske Trine Engebretsen som studerer i Danmark, gjorde seg bemerket med sitt vakre bidrag «Emotion». Hun skal representere Danmark med sitt design i finalen i Berlin.

Relevante saker videre:

Blonder er i vinden. Slik styler du den sexy trenden

Hvem kledde kjolen best? Stem her!

Publisert:

Finn mer innhold om: