Gjør det selv: Lag en kul partytopp

Gjør det selv eller «Do it Yourself» (DIY), er stort i bloggverden om dagen. Lag noe av det du allerede har eller bli inspirert til å lage noe unikt. Her får du oppskriften på en kul partytopp inspirert av antrekk fra catwalken.

silje
Publisert:

Du trenger:

-1 T-skjorte

-1 Meter med chiffon

-1 Saks

- Nål og tråd

Ca pris 100 kr (chiffon 80 kr, t-skjorte 15 kr kjøpt på salg hos BikBok)

Slik gjør du det

1. Riv chiffonen i avlange remser, som du klipper opp til små firkanter. Hvor store du vil ha selve firkantene er opp til deg. Lag 30-40 stykker til hver arm. Riv heller enn å klippe, så får du de rette rå kantene.

2. Ta en firkant i hånden og klyp den sammen til en blomst (se bilde). Sett den første blomsten langs kanten av t-skjortearmen og sy den på for hånd. Plasser neste blomst ved siden av den første og fortsett til du har dekket hele ermet, både foran og bak. Når du er ferdig, fortsetter du med det andre ermet. Du kan selvfølgelig nøye deg med mye mindre dekorasjon om du ønsker det. Du kan også lage kun lage en stor blomst på den ene armen eller siden, om du ønsker det. La fantasien og kreativiteten få utløp, så finner du den stilen som passer for deg. Du kan også bruke to forskjellige farger som rødt og sort, for å få mer spill i kreasjonen.

3. Toppen er ferdig. Det tok meg ca fire timer å sy toppen, men etter å ha brukt den bare tre ganger, kan jeg si at den var vel verdt investeringen. Nå tenker jeg å bruke resten av stoffet til å lage kul pynt på en side av en genser eller en jakke.

MinMote.no - Norges største moteside

Klar til å lage noe mer nytt av gamle plagg?

Lag dine egne olashorts. Silje viser deg hvordan det gjøres.

Lei av dine gamle jeans? Slik fikser du 2009-jeansene dine selv.

Publisert: