Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

STYLIST: Gisella Francisca er fra Brasil, men har de siste årene bodd i Norge hvor hun blant annet jobber som makeup-artist og motekonsulent. Foto: Privat

Mote

Formfull mote: – Vær leken og tross reglene

– Bruk alt du liker og det som får deg til å føle deg søt, sterk og positiv, sier motekonsulent Gisella Francisca. Hun deler sine beste plus size-tips med MinMote. 

  • Åsa H. Aaberge
Publisert:

Kropp bør ikke hindre noen i å kle seg i plaggene de ønsker, mener Gisella. Hun drømmer om at alle som vil skal ha det gøy med trender og klær.

– Vis litt hud her og der, vær leken og tross reglene som samfunnet fortsatt insisterer på å ha for store kvinner, er Gisellas oppfordring.

Hun har lang erfaring som motekonsulent for kvinner med former, jobber som makeup-artist og deler styling-tips på sin Instagram.

Slik styler du sesongens trender

Våren er her, sommeren er på vei, og mange av oss ønsker nå å friske opp garderoben. Gisella kommer fra sommerparadiset Rio de Janeiro, og vår- og sommersesongen er hennes favoritt.

– I Rio kler vi oss for stranden med middag ute i bakhodet. Plaggene må passe flere anledninger, være komfortable, fargerike og kule, sier Gisella.

Stylistens første bud er at man skal føle seg komfortabel.

– Gå for et plagg med en trendy farge først, og begynn å utforske mer når du føler deg mer komfortabel, sier hun. Hun anbefaler å investere i plagg man kan bruke til flere anledninger og sesonger.

– Om du vil inkludere noen trender i antrekket ditt, og samtidig være litt vågal, så bruk mønstret kjole med viktorianske ermer denne sesongen. Legg til pasteller, frakker og kule sneakers, tipser Gisella.

I sin karriere som motekonsulent innen plus size har Gisella gjort seg opp flere erfaringer.

– Mange formfulle kvinner liker å ha på seg plagg med 3/4 armer, wrap-dresses eller bluser, definere midjen og bruke midi lengde.
Denne sesongen anbefaler stylisten kjoler med volum på ermene og definert midje, midi-skjørt med wrap-bluse til og sykkelshorts eller bermudashorts med en oversized blazer til.

– Den største utfordringen

Kvinner med former har fått en synligere posisjon i moteverdenen de senere årene, med formfulle supermodeller som Ashley Graham og økt fokus på store størrelser blant merker som alt fra Dolce&Gabbana til Fenty og Nike.
Sjekk også: Syv merker med store størrelser

Plus Size

Blomsterkjole fra Veronica Beard hos 11 Honore. Foto: Produsenten

8400,-
Plus Size

Linkjole fra Universal Standard. Foto: Produsenten

1435,-
Plus Size

Minikjole fra Azeza hos 11 Honore. Foto: Produsenten

5224,-
Plus Size

Skjørt fra Dear Curves. Foto: Produsenten

930,-

Flere nettbutikker, som 11 Honore og Universal Standard fokuserer på plus size, men fremdeles kan det være utfordrende for kvinner med former å finne plaggene man ønsker.

– Den største utfordringen er at mange merker fortsatt velger å ikke å ha alle størrelser, forteller Gisella og legger til: – På grunn av at jeg bruker størrelse 48/50 er det vanskelig å finne vintage plagg.
Hun anbefaler å ha tålmodighet til å lete i butikkene, ha det gøy og eksperimentere med farger og trender til man føler seg komfortabel.

Plus 2

Skjorte fra Ellos. Foto: Produsenten

ANNONSELENKE699,-
Plus 2

Skjørt fra Pretty Little Thing. Foto: Produsenten

159,-
Plus 2

Bukser fra Henning New York. Foto: Produsenten

3730,-
Plus 2

Linskjorte fra Ellos. Foto: Produsenten

ANNONSELENKE599,-
Publisert:

Les også

  1. Rihanna roses for bruk av formfull utstillingsdukke

    25. juni 2019

  2. Syv merker med store størrelser du må vite om

    16. april 2019

  3. Plus-size modell skal bli mor for første gang

    14. august 2019

Relaterte artikler

KLÆR

Fire fine høsttrender du kan bruke nå

KJENDIS

MinStil Wanda Mashadi

MANN

Sesongens største trender for menn

WELLNESS

Fem kvinner: Derfor er min sommerkropp topp

KLÆR

Skjorter i skjønne farger

KLÆR

Dette har moteprofilene troen på nå

KLÆR

Singlet – det ultimate basisplagget