Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Formfull mote: – Vær leken og tross reglene

STYLIST: Gisella Francisca er fra Brasil, men har de siste årene bodd i Norge hvor hun blant annet jobber som makeup-artist og motekonsulent. Foto: Privat

– Bruk alt du liker og det som får deg til å føle deg søt, sterk og positiv, sier motekonsulent Gisella Francisca. Hun deler sine beste plus size-tips med MinMote. 

Åsa H. Aaberge
Publisert:

Kropp bør ikke hindre noen i å kle seg i plaggene de ønsker, mener Gisella. Hun drømmer om at alle som vil skal ha det gøy med trender og klær.

– Vis litt hud her og der, vær leken og tross reglene som samfunnet fortsatt insisterer på å ha for store kvinner, er Gisellas oppfordring.

Hun har lang erfaring som motekonsulent for kvinner med former, jobber som makeup-artist og deler styling-tips på sin Instagram.

Slik styler du sesongens trender

Våren er her, sommeren er på vei, og mange av oss ønsker nå å friske opp garderoben. Gisella kommer fra sommerparadiset Rio de Janeiro, og vår- og sommersesongen er hennes favoritt.

– I Rio kler vi oss for stranden med middag ute i bakhodet. Plaggene må passe flere anledninger, være komfortable, fargerike og kule, sier Gisella.

Stylistens første bud er at man skal føle seg komfortabel.

– Gå for et plagg med en trendy farge først, og begynn å utforske mer når du føler deg mer komfortabel, sier hun. Hun anbefaler å investere i plagg man kan bruke til flere anledninger og sesonger.

– Om du vil inkludere noen trender i antrekket ditt, og samtidig være litt vågal, så bruk mønstret kjole med viktorianske ermer denne sesongen. Legg til pasteller, frakker og kule sneakers, tipser Gisella.

I sin karriere som motekonsulent innen plus size har Gisella gjort seg opp flere erfaringer.

– Mange formfulle kvinner liker å ha på seg plagg med 3/4 armer, wrap-dresses eller bluser, definere midjen og bruke midi lengde.
Denne sesongen anbefaler stylisten kjoler med volum på ermene og definert midje, midi-skjørt med wrap-bluse til og sykkelshorts eller bermudashorts med en oversized blazer til.

– Den største utfordringen

Kvinner med former har fått en synligere posisjon i moteverdenen de senere årene, med formfulle supermodeller som Ashley Graham og økt fokus på store størrelser blant merker som alt fra Dolce&Gabbana til Fenty og Nike.
Sjekk også: Syv merker med store størrelser

Plus Size

Blomsterkjole fra Veronica Beard hos 11 Honore. Foto: Produsenten

8400,-
Gå til butikk
Plus Size

Linkjole fra Universal Standard. Foto: Produsenten

1435,-
Gå til butikk
Plus Size

Minikjole fra Azeza hos 11 Honore. Foto: Produsenten

5224,-
Gå til butikk
Plus Size

Skjørt fra Dear Curves. Foto: Produsenten

930,-
Gå til butikk

Flere nettbutikker, som 11 Honore og Universal Standard fokuserer på plus size, men fremdeles kan det være utfordrende for kvinner med former å finne plaggene man ønsker.

– Den største utfordringen er at mange merker fortsatt velger å ikke å ha alle størrelser, forteller Gisella og legger til: – På grunn av at jeg bruker størrelse 48/50 er det vanskelig å finne vintage plagg.
Hun anbefaler å ha tålmodighet til å lete i butikkene, ha det gøy og eksperimentere med farger og trender til man føler seg komfortabel.

Plus 2

Skjorte fra Ellos. Foto: Produsenten

699,-
Gå til butikk
Plus 2

Skjørt fra Pretty Little Thing. Foto: Produsenten

159,-
Gå til butikk
Plus 2

Bukser fra Henning New York. Foto: Produsenten

3730,-
Gå til butikk
Plus 2

Linskjorte fra Ellos. Foto: Produsenten

599,-
Gå til butikk
Publisert: