Vågale kjoler og rosaoverdose: Høydepunktene fra moteuken i London

INSPIRASJON: London Fashion Week har bydd på alt fra rosa blonder til paljettbodyer. Foto: Getty Images/All Over Press

Nok en moteuke er over, og denne gangen har vi blitt servert deilige pastellfarger, drøye utringninger og fantastisk sminke fra catwalken i London.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Det var som vanlig New York som sparket i gang høstens moteuker, og hakk i hæl fulgte London. Her har noen av verdens fremste, britiske motehus vist neste års vårmote - og vi gleder oss ikke akkurat mindre til våren nå!

Burberry Prorsum, Mulberry, Mary Katrantzou og Matthew Williamson er bare noen få av motehusene som har vist under den britiske moteuken, med stjerner som Alexa Chung og Sienna Miller på første rad. Og skal vi tro designerne, kan vi se fram til en fargerik vår med pastellfarger i alle varianter - bortsett fra på leppene. Der kan du nemlig gjerne dra på med den rødeste leppestiften du finner, om du ikke foretrekker naturlig sminke som hos Burberry - en look som allerede har fått kallenavnet «english rose» i motepressen.

LES OGSÅ:Høydepunktene fra moteuken i New York

Enten du har gått glipp av noe, eller bare vil drømme deg bort i nydelig vårmote - her er høydepunktene fra London Fashion Week!

Fineste visning: Burberry Prorsum

SUKKERTØY: Burberry Prorsums antrekk var nærmest til å spise opp i fantastiske pastellfarger. Foto: Getty Images/All Over Press

Erkebritiske Burberry Prorsums visning var som en eneste lang sommerdrøm. Antrekk i sukkertøyrosa, mintgrønt og lavendel kom som perler på en snor nedover catwalken, med minimalistiske sandaler i nude, hvitt og korall. Videre blandet motehuset sarte blondekjoler og -skjørt med bluser i silke og tykkere vårkåper. Den klassiske Burberry-trenchcoaten har dessuten fått en lysegrønn søster med store perledetaljer! Går du for en slik look i sommer, trenger du heller ikke holde deg til én pastellfarge - her fikk helrosa antrekk selskap av grønt tilbehør og omvendt.

Mest sexy kjoler: Julien Macdonald

VÅGAL: Kjendisdesigner Julien Macdonald sendte modellene nedover catwalken i den ene kreasjonen mer dristig enn den neste. Foto: Getty Images/All Over Press

Han er kanskje mest kjent for å kle opp stjernene på den røde løperen, og Julien Macdonalds Hollywood-karriere er neppe over nå. I sterk motsetning til de fleste andre hadde Macdonald droppet alt som minner om vårfarger, og i stedet laget en rekke ultraglamorøse kreasjoner i sort, gull og sølv. Designeren laget noen av fjorårets mest omtalte kjoler (vi har fortsatt ikke glemt Heidi Klums Oscar-kjole), og fortsetter med denne kolleksjonen i samme spor. Dype utringninger, råsexy bodyer og tangetruser - bestillingslisten fra Hollywood er nok allerede lang.

Fargen som gikk igjen: rosa

ULIKE NYANSER: Antonio Berardi, Matthew Williamson, Preen og Mulberry hadde alle rosa plagg i sine kolleksjoner. Foto: Getty Images/All Over Press

Søt, søtere, søtest - slik kan man beskrive rosafargen som dukket opp i visningene til en rekke store motehus. Mens Matthew Williamson valgte å kombinere knallrosa med lysende oransje, gikk Preen for en kaldere rosatone på sine minikjoler. Antonio Berardi viste rosa skinnskjørt og skinnjakker, mens Burberry viste en mer gammelrosa nyanse. Uansett er det liten tvil om at mest jentente farger av dem alle kommer for fullt til våren, så her er det bare å begynne å lete etter din favorittrosafarge!

Mest kyssbare lepper: Antonio Berardi

KNALL RØDT: Modellene på Antonio Berardi-visningen var sminket med moteukens friskeste leppefarge. Foto: Getty Images/All Over Press

Den fineste leppefargen fra moteuken i London ble vist hos Antonio Berardi. Visningen i seg selv var en ultrafeminin affære med fokus på farger som rødt, hvitt og rosa, som ble matchet med knallrøde lepper. Modellene hadde tydelig markerte lepper med en frisk og iøynefallende rødfarge. Resten av sminken ble tonet ned, med grå øyenskygge, tynn eyeliner og naturlige «buskete» øyenbryn. Fresht og elegant på én gang - akkurat slik vil vi se ut til våren!

Stjernetrenden: Blyantskjørtet

HØSTFARGER: Elena Perminova, Miroslava Duma og Sienna Miller droppet miniskjørtet til fordel for et mer elegant og damete blyantskjørt. Foto: Getty Images/All Over Press

De fineste antrekkene dukker ikke bare opp på catwalken under moteukene, men ute på gaten før og etter showene. Denne gangen så blyantskjørtet ut til å være et favorittplagg blant moteuke-jestene. Jentene i den russiske motemafiaen har seilt opp som noen av verdens fremst stilikoner, og var i London representert ved Elena Perminova og Miroslava Duma. Førstnevnte valgte en typisk Burberry-look med vinrødt skjørt og kort, dobbeltkneppet jakke, mens lille Miroslava matchet et brodert gullskjørt med en hvit kimono-jakke. Sienna Miller gikk på sin side for et sexy antrekk som viste litt av magen.

Publisert: