Mote

Tre tips til deg som vil kjøpe herresmykker

STILIGE: Sanger Pharrell Williams gjør som flere av de velkledde gjestene under motemessen Pitti Uomo, og kombinere forskjellige typer smykker med stort hell. Foto: Getty Images

Smykkedesignere som Tom Wood og Alexander McQueen har for lengst fått menn til å kaste seg over sølvtøyet. Her er våre beste tips og triks.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:

Herresmykker er i for alvor på vei tilbake i motebildet, og god bruk av smykker kan utgjøre forskjellen på et godt eller et kjedelig antrekk – kodeordet er måtehold. Styr unna det mest prangende, og se etter noe som går godt til det meste du har i klesskapet fra før.

Ikke glem å få med deg disse skjegg-tipsene!

Her MinMotes tre beste tips til deg som vurderer å gå til innkjøp av herresmykker.

ENKEL OG ELEGANT: Sølvring fra Tom Wood, 2400 kroner. Foto: Produsenten

One Ring to Rule Them All

Vi liker spesielt ringene fra norske Tom Wood. I helmetall, eller med en enkel sort stein, er ringene nøytrale nok til å brukes med alt fra skinnjakke til dress. Er du ikke villig til å betale rundt to tusen for en ring finnes det mange billigere alternativer på markedet – blant annet hos italienske Diesel.

Fryser du? Vinterens varmeste jakker til menn

Er du lysten på å eksperimentere kan lillefingerringen – en favoritt hos motegiganten GQ – være noe for deg. Bonus: Sjansen er stor for at lillefingeren til en mann er på størrelse med ring- eller pekefingeren til en dame – dermed blir det lettere å selge den videre om du skulle gå lei.

RIMELIG: Smykker av god kvalitet kan være veldig dyre. Dette armbåndet fra Miansai koster imidlertid bare 790 kroner. Foto: Produsenten

Klokken din trenger en venn

La oss først si oss enige om at klokken i seg selv ikke er et smykke – den er et tilbehør. En enkel klokke i stål eller sølv kan godt kombineres med et enkelt metallarmbånd i samme materiale.

Les også: Grooming-guide: Redd tørr og sprukken hud med MinMotes fire favoritter

Designere som Alexander McQueen har gjort stor suksess med såkalte «cuffs», metallarmbånd med akkurat nok åpning til at du får tredd det på håndleddet.

Vi liker spesielt godt å matche fargen på klokkens metallenke – vi kommer tilbake til dere med skinnrem senere i artikkelen – med fargen på armbåndet. Har du ingen klokke er slike armbånd også en fin måte å eksperimentere med smykker for første gang på.

FARGEKLATT: Armbånd fra H&M, 79 kroner. Foto: Produsenten

Plukk og miks

De billigste, og ofte stiligste, armbåndene, er de som lages i skinn og andre myke stoffer. På motemessen Pitti Uomo vil du se italienske dressmestere kombinere utallige slike armbånd til en fargesprakende bukett på håndlettet, vi liker å nøye oss med et par.

Les også: Her er merkeplaggene som ikke koster skjorta

Har du en klokke med mørk, ensfarget skinnrem, kan du med fordel bruke et knallfarget armbåndet for å livne opp uttrykket. Store kjeder som H&M og Zara selger disse armbåndene i trepakninger til godt under hundrelappen, hvilket gjør at du kan mikse og matche akkurat som du vil fra dag til dag.

Lurer du på noe i forbindelse med denne artikkelen? Bruk kommentarfeltet, eller finn meg på Twitter som @sverrehagen!

Publisert:

Les også

 1. MANN

  Vinterens beste og varmeste herrejakker

 2. LIVSSTIL

  Sol, sommer og shopping: MinMotes guide til Miami

 3. MANN

  Seks rimelige interiør-oppdateringer til studenthybelen

 4. MANN

  Plaggene vi vil huske Ralph Lauren for

 5. MANN

  Hva kom først: Trusa eller boksershortsen?

Finn mer innhold om:

 1. Herremote

Relaterte artikler

MANN

Til herre: Våre favorittprodukter fra det siste tiåret

MANN

Derfor kalles det blazer og dressjakke

TILBEHØR

Slik holder du ringen smittefri

MANN

Fem høydepunkter for menn fra de internasjonale moteukene

MANN

Herreplaggene du bør kjøpe brukt

INTERIØR

Fem garderobesystemer som gir orden på soverommet

MANN

Sjekk Kanye Wests svindyre Adidas-kolleksjon