Månestøvlene gjør comeback i vinter

Denne vinteren erstatter moteekspertene UGG-støvlene med store «moonboots».

Natalie Ngo
Publisert:

På de mest snøfulle dagene florerer det av bilder av månestøvler på bildedelingstjenesten Instagram. Motebloggere og stylister poserer villig med det klumpete fottøyet på beina.

Caroline Skjelbred, stylist, blogger og motejournalist i magasinet ELLE, har vært fan av månestøvler i mange år og er glad for at trenden dukker opp i årets vintermote.

Ifølge Skjelbred er en av fordelene med månestøvlene at de kommer i forskjellige farger, materialer og mønster hvert år. I tillegg til å se moteriktig ut på skiferier, bruker stylisten ofte sine månestøvler i lakk på fjellet for å holde seg varm og sklisikker.

– Jeg er veldig glad i 70-tallsstilen når jeg er på fjellet – trange skibukser og moonboots passer perfekt sammen. Ski- og fjellklær kan fort bli kjedelig, men disse moonbootsene i svart lakk spriter definitivt opp antrekket, forklarer Skjelbred.

Siden de originale månestøvlene traff bakken for første gang i 1971, har de kommet og gått i motebildet. Støvlene hadde sin storhetstid gjennom 80-tallet og ble igjen et populært valg blant kjendiser og fashionistas på 90-tallet. Etter tusenårsskiftet dukket de opp i moderne versjoner på catwalken hos blant annet Marc Jacobs, Chanel, Christian Dior, Michael Kors og Anna Sui. I år gjør de nok en gang comeback.

De originale moonbootsene var inspirert av støvlene Neil Armstrong brukte på måneferden i 1969, og ble først lansert av den italienske produsenten Tecnica Group. Støvlene er konstruert med en tynn gummisåle og resten av skoen består av skumgummi dekket av fargerike nylontekstiler.

På grunn av den tynne sålen er støvlene best egnet i snø, men på motebloggene og bildedelingstjenesten Instagram er de avbildet både på fjellet og i byen.

Stylist Hedda Skoug er en av dem som har gått til innkjøp av moonboots til hele familien denne vinteren. Hun bruker skumgummistøvlene mest til fjells, men har også hatt nytte av dem i byen på de kaldeste vinterdagene.

– Når det har vært ekstremt kaldt her i Oslo, har jeg brukt dem litt i byen. De er jo skikkelig varme og gode på bena. Mote skal være gøy og ha litt humor og det har disse støvlene, sier Skoug.

Moonbootsene minner stylisten om de komfortable saueskinnsstøvlene fra UGG. UGG-bootsene har tidligere vært en populær vinterskotrend som har herjet de siste årene, men i fjor høst gikk salget av UGG drastisk ned.

STYLEmag-redaktør og blogger Celine I. Aagaard er blant dem som har droppet UGG-bootsene til fordel for månestøvlene. I motsetning til UGGs som ikke tåler særlig vann eller snø, forteller Aagaard at månestøvlene passer perfekt til norsk vinter og snøen som hører med:

– De originale månestøvlene er «styggkule», men varme og superlette. Moonboots er perfekte til en snørik norsk vinter – og ikke minst til afterski på fjellet. Men dere kommer nok ikke til å se meg i storbyen med disse støvlene på bena med det første, forsikrer Aagaard.

Publisert:

Finn mer innhold om: