BH-størrelsene øker

Det stadig økende brystmålet til kvinner gjør at BHer med K-cup blir tilgjengelig i butikkene.

Mari Glans
Publisert:

Kvinners bryster blir stadig større. Varemagasinet Selfridges of London har publisert salgstallene fra sin undertøysavdeling, som viser at salget av BH-størrelser fra D-cup til G-cup har økt med 50 prosent hvert eneste år siden 2005. Nå er hver fjerde BH som selges på varehuset i disse størrelsene. Dette tar Selfridges til etterretning, og skal nå begynne å selge BHer i størrelsen K-cup, som er for kvinner med ekstremt store bryster.

Å finne en BH som gir riktig støtte er vanskelig, og om man har store bryster må man ofte til spesialforretninger for å få tak i riktig størrelse. I vanlige kleskjeder, er D-cup den største størrelsen tilgjengelig.

Problemer med å finne riktig BH?Les vår guide her!

Økende etterspørsel

Den gjennomsnittlige BH størrelsen blant kvinner i Storbrittania er nå 80 D. Det er mye større enn for ti år siden, da den gjennomsnittlige størrelsen var 75 B. Nå mener Selfridges at det er et marked for K-cup i butikkene. For dem som ikke vet hva en K-cup tilsier, betyr det at BHen måler hele 1, 2 meter i omkrets, og hver cup står 30 cm ut fra kroppen på det videste punktet, ifølge Daily Telegraph.

- Vi ser en økende etterspørsel etter de store størrelsene, og spesielt undertøy som er sexy og moteriktig i store størrelser som er beregnet på unge kvinner. Vi er generelt sett tyngre nå enn vi var før, og derfor har kvinner også større bryster enn før, sier Attwood til Daily Telegraph.

Mystisk fenomen.Røper BH-farge på Facebook

Uavhengig av vekt

Det kan være enkelt å trekke slutningen at den økende bryststørrelsen har en sammenheng med den økende andelen overvektige blant befolkningen, men Dr. Joanna Scurr ved Universitetet i Portsmouth har gjort en undersøkelse som viser at dette ikke nødvendigvis er tilfellet. Scurr fulgte 300 britiske kvinner over fire år, og fant en økning av bryststørrelsen uavhengig av vekten til kvinnene.

- Brystene blir større, men det er ikke kun fordi vi blir tyngre. Vi vet ikke enda hva den nøyaktige årsaken til dette er, sier Scurr til Daily Telegraph.

BH hevder å gjerne rynker.Les hele saken her!

Relevante artikler videre:

Lyst til å prøve noe nytt?Ektepar gjør suksess med selvlysende undertøy

Problemer med å finne riktig størrelse?Det har Hanne også!

Madonna er aldri kjedelig.Husker du disse bh-ene?

Oktober er Rosa Sløyfe måned.Noen vil ha din brukte bh!

Publisert:

Finn mer innhold om: