20 trendy vårjakker - finn din favoritt

minMote har trålet motebutikkene på jakt etter vårens fineste jakker.

Sterke farger, lyst skinn, etnisk mønster og sporty elementer - denne våren er jakketrendene varierte. Gå for en modellen som passer best til din stil, og få tips ti hvordan du kan style den.

Jakkene kommer også i ulike prisklasser, slik at du kan finne en favoritt uavhengig av størrelsen på budsjettet ditt.

Knallfargede dressjakker

En av vårens store trender er knallfarger. Gucci viste helgule og -rosa antrekk på catwalken, mens Diane Von Furstenberg kombinerte knalloransje med turkis. Kjedebutikkene har som vanlig latt seg inspirere av motehusene og tilbyr nå blazere i alle regnbuens farger. Se blant annet hvor lik den blomstrete Zara-blazeren er den fra Stella McCartney.

TIPS: Velg en enkel dressjakke med rene flater - fargesterke plagg gjør nok utav seg alene og trenger minimalt med detaljer. Er du vågal nok, kan du kombinere den fargesterke blazeren med en kontrastfarge. Ønsker du et mindre prangende uttrykk kan du bruke en fargesterk dressjakke som prikken over i-en på et helhvitt, minimalistisk antrekk.

Lyse skinnjakker

Lyse skinnjakker går aldri av moten og er derfor en god investering. Designermerker som Balmain, Acne og Carven har alle lyse skinnjakker i sine vårkolleksjoner, men du finner også fine varianter fra rimeligere merker. Har du tålmodighet nok, kan du være heldig å finne en unik skinnjakke i en bruktbutikk.

TIPS: Velg en klassisk biker-jakke - den modellen passer til nesten alle stiler. Til hverdags fungerer den lyse jakken fra alt til jeans og t-skjorte til dressbukse og skjorte. Jakken fungerer også utmerket over både en sukkersøt sommerkjole og en minimalistisk partykjole.

Mønstrete tøyjakker

Tøyjakkene med etnisk mønster har kommet for å bli. Det franske merket Iro tilbyr flere nydelige varianter, men prisene er ganske stive. Har du ikke lyst eller anledning til å bruke flere tusen på én jakke, kan du ta turen til Zara og Mango, som har flere rimelige varianter å velge mellom. Jakkene er en perfekt måte å tilføre et ellers kjedelig antrekk litt vårfølelse.

TISP: Velg et mønster som inneholder farger som passer godt til resten av garderoben din. Jakken må være enkel å slenge over et hverdagsantrekk, ellers vil den fort bli liggende ubrukt i skapet. Fordi jakken er så iøynefallende, bør plaggene du bruker til være enkle. Til sommeren er jakken for eksempel perfekt til en hvit t-skjorte og en avklippet jeansshorts.

Sporty bomberjakker

Sort og hvitt er kanskje ikke den mest vårlige fargekombinasjonen, men er like fullt en av sesongens heteste trender. Den sporty stilen står også sterkt, og bomber-fasongen er det perfekte valget for de som foretrekker et avslappet uttrykk. Designere som Alexander Wang, 3.1 Philip Lim og Lacoste har alle kombinert elementer fra sportsverdenen med sort og hvitt - det samme har flere kjedebutikker.

TIPS: Se etter jakker med avrundede skuldre og strikk på enden av ermene. Synes du en typisk baseball-jakke blir for røff, kan du velge en mer feminin variant med blomstermønster. Bruk jakken til hverdagsjeans eller style den med høye hæler og en sort eller hvit minikjole.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?