Line Verndal jubler for lange skjørt

Skuespilleren har lenge hatt en forkjærlighet for lange skjørt. Nå jubler hun for å ha dem tilbake i butikkene igjen.

Øystein David Johansen
Publisert:

- Jeg elsker lange skjørt, og endelig er de i butikkene igjen. Jeg har i grunn gått med lange skjørt hele tiden. Jeg lette etter gamle lange herredressjakter også, men det fant jeg aldri, og nå er vel det ut igjen, sier snart kinoaktuelle Line Verndal når minMote slår av en prat med henne om vårens trender.

Skuespilleren innrømmer at hun er over gjennomnsnittet interessert i moter og trender, men sånn har det ikke alltid vært.

- Jeg er blitt mer opptatt av det de senere årene, etter hvert som jeg skal intervjues så mye og syntes så godt. På teaterskolen var jeg bare en rødhåret friker – og veldig lite opptatt av moter og trender !

Til våren er det blomster på trendmenyen

Bruker du mye penger på klær?

- Jeg bruker mer enn jeg burde! Det er det jeg bruker penger på utenom de faste utgiftene. Hvis jeg kjeder meg, tar jeg meg en tur til byen og går rundt i butikker. Da kan pengene fort fly, sier skuespilleren. Hun er ofte på utkikk etter nye ting når hun er på reise – men sier hun har en forkjærlighet for skandinavisk design.

- Jeg er veldig glad i skandinavisk design. Snittet på klærne passer bedre på våre kropper rett og slett. Får jeg noe fra Italia, er det ofte feil i forhold til mine hofter. Jeg er veldig glad i å bruke norsk design også. Jeg er glad i enkle, rene ting, sier Line og ramser opp noen skandinaviske favorittmerker: Acne og Malene Birger, Tiger, Isabel Marant.

Har du noen norsk favorittdesigner?

- Jeg er trofast mot Tine Stefenak Hermansen. Hun har så utrolig fine kjoler. Henne fant jeg etter å ha søkt på nettet faktisk, jeg gikk bare gjennom folk jeg hadde hørt om. Av en eller annen grunn så passer alle kjolene hennes til meg. Hun har kanskje den som ikke er modellstørrelse, men litt større. Så opp dit må jeg opp snart en tur igjen.

Ny norsk designer på vei opp. Stilren design fra Helje Hamre

Hvor viktig er klær for rollene du spiller, tar du alltid det du får utdelt av kostymedesignerne?

- De som jobber med kostyme på norske filmer er veldig dyktige, men hvis jeg føler noe er helt feil sier jeg i fra. I rollen jeg spiller i Varg Veum – en som jobber i barnevernet – ville de ha på meg mye batikk og flagrende klær. Jeg ville ha henne mer i en tøffere retning med hettegenser, olabukse og joggesko. Jeg ville ut av den klisjeen med flagredame fra barnevernet. Jeg er opptatt av at det skal stemme. Det kan godt være dritstygt, det bryr jeg meg ikke om, bare det stemmer i forhold til rollen.

Hva skal du gå med til våren?

- Jeg drømmer om mer farger og sommer. Egentlig liker jeg ting som ikke er "moderne"– som mormor sa – som hoftebelter, som jeg sliter med å finne . Jeg vil ut av det svarte og triste og inn i noe hvitt og lyst!

Relevante saker videre:

På tide med en ny vårjakke? Se vårens trendguide!

Lyst på litt en oppgradering av garderoben? Her er vårens fineste tilbehør!

Eva Herzigona i ikonisk reklame.Se bildene.

Publisert: