Bli sexy i smoking - gjør som kjendisene og gå for en herreinspirert partystil

Gjør som kjendisene og dropp kjolen til fordel for en sexy smoking på høstens mange fester. Med de rette plaggene og tilbehøret stjeler du showet med en herreinspirert look.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Hvem sa man måtte ha kort kjole eller høy splitt for å bli kveldens partydronning? Fordelen med å gå for et herreinspirert festanrekk er mange - det kan være både varmere, mer komfortabelt og mist like sexy som en typisk partykjole. Er du ekstra heldig slipper du til og med kanskje å åpne lommeboka - flere av disse plaggene kan du jo finne i skapet til kjæresten.

Herreplagg på kvinner dukket opp hos store morehus som Michael Kors, Marc by Marc Jacobs og Jason Wu denne sesongen. Og de moteriktige kjendisene har vært snare med å kaste seg på den maskuline trenden.

TV-kjendisen og it-jenta Alexa Chung har lenge sverget til herrestilen på den røde løperen. Smellvakre Diane Krüger liker også å bytte ut skjørt og kjole med shorts, bukser og jakker og er heller ikke redd for å mikse litt farger inn i antrekkene.

Se også:Stjel stilen til Alexa Chung

Klassisk smoking

Under en filmfestival i Roma tidligere i år stilte Penélope Cruz i en klassisk svart smokingjakke og bukse på den røde løperen. Skuespillerinnens antrekk var fra Dolce & Gabbana, men de fleste kjedebutikkene har rimeligere alternativer til den sorte dressen.

Dessuten har den danske designeren Malene Birger laget en rekke herreinspirerte plagg i klassisk sort og hvitt. Blant annet har hun designet en hvit smokingbukse med et sort slips som belte. Du kan matche det med en smokingjakke for å ta stilen helt ut eller gå for en supersexy og feminin look med en trangere topp og skyhøye stiletter.

En skreddersydd dressjakke er dessuten et must i alle kvinners garderobe ifølge den franske Vogue-redaktøren Emannuelle Alt.

Se også:Den franske Vogue-redaktørens ti sikreste stiltips

Fargerikt og feminint

Hvis du syns sort og hvitt blir for kjedelig er det ikke noe i veien for å lyse opp i høstmørket med en fargesterk smoking. Amanda Seyfried lyser opp i sin knallblå jakke og matchende shorts. Hun gjør dessuten beina ekstra lange med et par klassiske sorte pumps.

Her til lands kan du enten bruke en strømpebukse under shortsen, eller gå får en bukse i stedet. Hennes & Mauritz har en av høstens mest fargesterke varianter - et fuksiarosa sett med både jakke og bukser. Hvis du våger kan du ta en sexy blonde-BH eller kosett som synes under jakken, eller kjøre en androgyn stil med tilkneppet skjorte.

Se også:Sko deg høsttrendy til fest og hverdags

Det viktige tilbehøret

Fashionista Alexa Chung er en mester i å gi herrelooken en sexy tvist med det rette tilbehøret.

Et triks er å blande ultrafeminint tilbehør hvis du kjører full smoking. En bukse og jakke kan lett dresses opp med et par skyhøye hæler som Alexa, med en glitrende clutchveske og knallrøde kysselepper. Store smykker, armbånd og ringer kan også pynte opp antrekket, som du dessuten kan toppe med nylakkerte røde negler.

Alternativt kan du tilføre et antrekk maskuline elementer. En sløyfe i halsen på en helt tilkneppet bluse er perfekt til høsten androgyne stil, og herresko er en av sesongens hotteste trender. Dessuten kan du bytte ut armbåndet med en lekker herreklokke - jo større jo bedre.

Så ta et dykk inn i kjærestens eller kompisens klesskap og let fram skatter til julebordsesongen. Denne looken danker nemlig lett ut festens mest glamorøse kjoler!

Se også: Seks trender gutta hater

MinMote.no - Norges største motesideMinMote.no - Norges største moteside
Publisert:

Finn mer innhold om: