Mette-Marit gjør som Kate - elsker hudfargede pumps

Hertuginne Kate (29) gjorde hudfargede pumps til et  mote-must. Kronprinsesse Mette-Marit (38) følger bokstavelig talt i hennes fotspor og velger stadig sexy, hudfargede pumps.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Mette-Marits røde kjole har blitt en stor snakkis etter at hun åpnet sjømannskirken i Miami i helgen. Både kongeekspert Kjell Arne Totland og moteredaktør Lisbeth Gulbrandsen hyllet Mette-Marit som en Hollywood-stjerne, og kronprinsessen hadde heller ikke overlatt tilbehøret til tilfeldighetene.

Hun hadde skodd seg i et par nude-fargede pumps med dyrisk mønster og peep-toe, som viste nylakkerte negler i trendy sort.

Velger nude på føttene

minMote skrev tidligere i høst om trenden, som Hollywood-stjernene for lengst har kastet seg på. Nå har også de kongelige omfavnet de nude-fargede pumpsene, med både Mette-Marit og hertuginne Kate (29) i spissen.

Se også:Slik sminker du deg som Mette-Marit

Dag to under Miami-besøket stilte Mette-Marit i et langt mer tradisjonelt antrekk, en hvit drakt med kortermet overdel og tekkelig skjørt.

På føttene hadde hun imidlertid jekket opp glamfaktoren mange hakk. Igjen blottet hun de sorte tåneglene i et par supersexy sandaler, også disse hudfargede.

Kronprinsessen har den siste tiden valgt elegante sko i hudfarge ved flere anledninger.

Mette-Marit er en stor fan av hvite kjoler og under Nansen-jubileet matchet hun sin lille hvite med eksklusive nude-pumps.

Skoene som trolig er fra Valentino, fikk moteredaktør i Costume, Hege Aurelie Badendyck, til å skryte uhemmet av kronprinsessens stil.

Den samme kombinasjonen valgte Mette-Marit til ti års bryllupsdagen med kronprins Haakon tidligere i år, og dessuten i fyrstebryllupet i Monaco i sommer.

Kronprinsessen velger ofte åpne sandaler, men har dessuten også et par ultraeksklusive Christian Louboutin-pumps i nude-farge.

Se også:Mette-Marit på Nansen-jubileum - sjekk den kongelige comeback-stilen

Lært av Kate?

Hudfargerede pumps og sandaler har vært en stor trend i hele år. Og blant dem som har brukt skotypen aller mest er hertuginne Catherine av Camberidge, som tidlig satt nude-fargede sko på motekartet.

Hennes favorittpar er et par klassiske pumps fra L.K. Bennett, som hun har brukt ved mange anledninger etter at hun ble sammen med prins William.

Blant annet brukte hun skoene under parets store Canada-turné, hvor Kate i etterkant ble hyllet for sin sikre stilsans.

Skoene har en prislapp på cirka 1.6oo kroner - altså en litt annen prisklasse enn Mette-Marits Louboutins, som koster flere tusen.

Se også:Ti år som kronprinsesse: Fra jeansjente til moteprinsesse

Like etter at skoene til hertuginne merke ble kjent krasjet nettsiden til L. K Bennett ettersom tusenvis av fans ville klikke hjem de nude-fargede skoene. Nå selges de blant annet på nettauksjonen eBay til dobbelt pris.

Hertuginne Kate er kjent for å mikse dyrt og billig, noe som har gjort henne til et folkelig prinsesseforbilde.

Se også: Derfor er Kate et folkelig moteikon

Kate og Mette-Marit er langt fra alene om å ha nude-fargede sko i samlingen. Under bryllupet til britiske prinsesse Annes (61) datter, Zara Philips, hadde mange av de kongelige kvinnene latt seg inspirere av Kate.

Både brudens mor, prinsesse Beatrice (23) og ikke minst dronning Elizabeth (85) selv hadde nude-fargede sko for anledningen.

MinMote.no - Norges største motesideFølg journalisten på Twitter her!MinMote.no - Norges største moteside
Publisert: