Moteekspertenes beste salgstips

De jobber med mote og har lang erfaring i hvilke plagg vi bør investere i under salgets dager. Her er moteekspertenes beste tips for å gjøre gode kupp på salg.

silje
Publisert:

Slik shopper du smart på salg. Få gode tips her!

Amar Faiz, stylist

Amar Faiz har stylet utallige moteserier og er hjernen bak modellbyrået Idol Looks. Han har følgende tips for å gjøre et bra kupp på salg.

- Ikke kast deg selv på alt som er billig. Det er lett å falle i fella for å kjøpe det billigste, når salgsplakatene lyser mot deg, sier Amar Faiz til minMote.

- Kjøp ting du virkelig ønsker å kjøpe. Invester i gode sko eller veske eller f.eks en jakke som du kan nyte lenge.

-Ser du en klassisk designerveske, så kjøper du den. En klassisk Chanel eller Bottega-veske går ikke av moten.

Shop klassikere på salg. Her er klassikerne som aldri ruster!

Trine Rasmussen, motejournalist side2.

Trine Rasmussen jobber som journalist i Side2. Hun har en forkjærlighet for klassiske plagg som varer.

-På salg kjøper jeg gjerne sorte plagg, de går ikke av moten. Når man shopper på salg, styrer jeg unna trendene og fokuserer heller på plagg som varer flere sesonger.

-Selv elsker jeg nagler og det holder seg jo også i motebildet til våren, så det er mulig det blir noen plagg med nagler på salg. Fine belter i brunt skinn er også et godt kjøp, de går aldri av moten.

Live Brekke, webredaktør for Elle.no

Live Brekke er webredaktør for Elle.no og jakter gjerne på fine merkeklær på salg.

- Vent til salgets siste dager og gå gjennom 70 prosentstativet. Det er utrolig hvilke fine ting som ingen andre vil ha (spesielt hvis du tilfeldigvis er i London eller New York), sier Live Brekke til minMote.

-Etter jul er jeg for klar for en ny sesong, så det er klassiske basisplagg jeg kjøper på salg. Oppsøk merkene etter hva du er på jakt etter: Se etter kamelfargede kåper på Max Mara, vesker på Mulberry, jeans på Acne eller sko fra Whyred.

En trend i tiden er smart shopping. Gå for smart shopping på julesalget

Hanne Kreutz-Hansen, journalist i VG

Hanne Kreutz-Hansen jobber som journalist i VG. Hanne shopper helst klassiske og tidløse plagg på salg.

- Aller helst skal det være noe du trenger. Hvis ikke kommer du hjem med klær og ting som gjerne blir liggende nederst i hyllen.

- Unngå typiske sesongvarer og trendplagg som du sannsynligvis egentlig er lei allerede. Velg kvalitet og tidløshet.

- På januarsalget er det alltid to ting jeg jakter etter (til meg selv eller venner og familie): Gode dunjakker og skjerf. Hvis dunjakken er av et kvalitetsmerke, og i en tidløs farge, spiller det ingen rolle om den er årets eller fjorårets modell. Det viktigste er at man kan slippe unna med halve prisen for et plagg som gjerne koster tusenvis av kroner.

- For øvrig kjøper jeg helst merkeklær og design på salg. Erfaringsvis tar jeg meg alltid råd til rimelige kjedeklær løpende gjennom året, og blir lett fristet av skiftende trender. Men kjøp av dyrere merkeklær sitter lenger inne. Derfor er det gøy å unne seg en designerkjole, en bluse eller hvis du er skikkelig gæren – veske fra en kjent designer når det er salg.

- Skal du handle på salg, må du være først ute. Kan hende kan du sitte på gjerdet til varene er satt ned til 70 prosent et par uker etterpå, men erfaringsvis forvinner det beste først.

Shoppe på en lørdag? Få gode tips til smart lørdagsshopping her

Hillevi Forman, fungerende redaktør i Topp

Hillevi Forman reiser mye og shopper helst på salg i utlandet.

-Jeg shopper alt for lite på salg, rett og slett fordi jeg synes det er alt for rotete. Når jeg derimot er innom, kikker jeg etter basisplagg og merkevarer.

-Jeg kjøpte for eksempel et par Louboutin-pumps på Barneys sommersalg i New York tidligere i år. Nærmere halv pris for tidløse sorte pumps er en god bargain.

Camilla Pihl, redaktør for Girlfriend.no

Camilla Pihl shopper gjerne på nett og deler mer enn gjerne sine salgstips og bra nettbutikker.

-Jeg har kjøpt så mye tull på salg opp i gjennom årene som aldri blir brukt, så jeg prøver å begrense meg litt og tenke igjennom om jeg virkelig trenger det.

-Men jeg elsker et godt kupp! Blir så stolt hvis jeg føler jeg har spart masse penger på noe jeg har hatt lyst på lenge. Jeg handler mye på nett og der finner jeg masse billige ting året rundt. Det er alltid gøy!

-Min nye favoritt akkurat nå er trendsales.dk. Der kjøpte jeg nylig et par Jimmy Choo-gladiator sandaler for 549 kroner. Det var stas!!

Line Kirkhus, moteblogger og stylist

Line Kirkhus er blogger på Lilisfashion og er blant annet stylist for MAG. Hun har alltid pulsen på de siste trendene.

-Jeg er vanligvis på salget i stavanger og der virker det ikke som folk vil skille seg ut for mye, så de klærne jeg liker som gjerne er litt sære og rare, de kommer alltid på salget. Ellers er jeg ikke så glad i å shoppe i store mengder, så jeg tenker ofte at jeg heller venter til det nærmer seg slutten, er det noe igjen da er det meningen jeg skal ha det.

Men det jeg tror er det beste er å shoppe på salg på nettet, for der ser alt like fresht ut som det gjør nå det er nye varer i butikken. Asos.com har foreksempel en kjempebra salgsdel, som alltid har råbillige saker.

-Om du legger Londonturen til januar, er det heller ikke så dumt. Harvey Nichols og Selfridges har supre salg hvor de dumper prisen på designer varer dramatisk!

Relevante artikler videre:

Slik gjør du kupp på vareprøvesalg.Få gode tips her!

Shop smart og billig.14 gode tips til smart og rimelig shopping!

Ikke shop ting du ikke trenger.Slik bygger du den perfekte basisgarderoben!

Publisert: