Norsk designer fikk drahjelp av gode kjendisvenninner

LONDON (VG) Med drahjelp fra popvenninnene Natasha Bedingfield og Tone Damli Aaberge viser Norges designkomet Kristian Aadnevik fram sigøynerkjoler på London Fashion Week.

Nilas Johnsen
Publisert:

– Jeg synes han har så stilige og lekre klær, jeg bare elsker ham, sier Natasha Bedingfield til VG, etter å ha fått en klem av den bergenske designeren.

Den australske popdronningen er kledd i en kort blå kreasjon fra Aadnevik, som hun har lånt for kvelden.

– Å få kjente artister til å bruke klærne mine på premierer og fester er jo kjempebra PR, sier Aadnevik til VG. – Men Natasha gjør det mest fordi vi er venner, fortsetter han.

Den norske popfavoritten Tone Damli Aaberge er også Aadnevik-fan, men har ingen egen kjole.

– Han er rå, en superdesigner. Dessverre er det vanskelig å få tak kjolene hans i Norge, men dette er verdt å komme til London for. Jeg skulle egentlig få låne en kjole til i kveld, men rakk det ikke, sier Aaberge til VG.

Designeren er en favoritt blant rike norske London-damer som skipseierdøtrene Kathrine og Cecilie Fredriksen, og har dresset opp kjendiser som Beyoncé, Cheryl Cole, Britney Spears og Rihanna – for å nevne noen.

– Jeg vil ikke utlevere om kundene mine, sier han om den celebre kundekretsen.

Sigøynerstil

VG fikk en eksklusiv smugtitt på designerens sommerkolleksjon for 2011, mens 32-åringen forberedte show i den norske ambassaden under London Fashion Week i går kveld. Aadnevik viser fram sylkorte kjoler i lag på lag med chiffon, strutsefjær og lær, i rødt, sort, gull og sølv. Det henger smykker og kors på flere av kjolene.

– Konseptet er «gypsy»; sigøyner. Jeg er inspirert av kvinner som reiser rundt i verden, alltid på fart, sier Aadnevik. – Stilmessig er det smykket, og det at det er sterke farger i mange lag som er inspirert av sigøynerkjoler. Men dette er en kreativ inspirasjon, ikke politisk, fortsetter han.

Det fylles raskt opp av internasjonal motepresse. Rommet der den norske eksilregjeringen holdt sine stabsmøter under andre verdenskrig er gjort om til catwalk.

– Jeg er veldig glad for å få bruke ambassaden, da blir det en skikkelig fest. Dessuten har huset en spesiell historie, knyttet til kong Haakon og dronning Maud.

Inspirert av Maud

Dronning Maud, med sin kjente smale midje, var tidlig en inspirasjon for Aadnevik. – Hun har vært et gjennomgangstema for meg, men ikke så mye i denne kolleksjonen. Bergenseren legger ikke skjul på at hans potensielle kunder er kvinner med svært god råd.

– Våren 2011 kommer noen av disse kjolene til å være på salg i utvalgte butikker i Norge, med priser fra 10000 og oppover, forklarer han.

Før han startet for seg selv har han blant annet designet for Alexander McQueen, Charles Jourdan, Donatella Versace og Roberto Cavalli.

nilas.johnsen@vg.no

i ENGLAND

Publisert: