MinStil: Maggie Alva

MATCHENDE: Maggie Alva med bukse og topp i sateng.
MATCHENDE: Maggie Alva med bukse og topp i sateng.Privat

– Drømmen min er å til enhver tid se ut som om jeg er på vei hjem fra Studio 54.

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Sumaia Hassan, Alphons Munanga Amuri og Ingrid Fagerli Edvinsen.

Denne gangen er det statsviter og DJ Maggie Alva (33) sin tur. Hun er oppvokst i Drammen, men deler seg nå mellom Oslo og London der hun tar en mastergrad. Alvas liv og stil er fullt av motsetninger som funker overraskende godt sammen! Hun tar med seg kunnskap fra både modellkarrieren og frivillighets arbeidet i Fashion Revolution når det kommer til klesvalg.

BLIKKFANG: Maggie Alva liker det enkelt, men «Extra».
BLIKKFANG: Maggie Alva liker det enkelt, men «Extra». Privat

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Enkel, men rar! Jeg liker stilrene plagg jeg kan bruke igjen og igjen, men samtidig at de har noe litt uvanlig ved seg – et annerledes snitt eller kult stoff, for eksempel. Jeg trives best når jeg får til å se «underdressed» og overpyntet ut på samme tid!

– Hva er «typisk Maggie» i garderoben din?

– Det må være et leopardmønstret sett bestående av en bukse og crop-top. Jeg har brukt det i årevis, hver for seg og som et sett. Det høres sikkert litt for flashy ut til å være allsidig, men jeg synes det funker! Jeg har brukt leopard-toppen sammen med en vid satengbukse på spillejobber, leopardbuksen til en hvit skjorte på kontoret og på byen har jeg gått for hele settet.

– Hva er ditt beste second hand- eller vintage-kjøp?

– En svart Dior-dressjakke jeg kjøpte for 75 pund i London! Jeg bruker den på kontoret, julaften og andre anledninger hvor jeg trenger å gjøre antrekkene mine litt mer voksne og formelle. Jeg er generelt veldig fan av å kjøpe brukt, og fant mange fine skatter de to årene jeg jobbet som frivillig på Røde Kors Secondhand.

– Hva står øverst på ønskelisten akkurat nå?

– Et par nye solbriller! Helst litt store, firkantet og 70-tallsinspirerte. Drømmen min er å til enhver tid se ut som om jeg er på vei hjem fra Studio 54!

– Hva inspirerer deg?

– Flinke designere, stylister og fotografer! Både i hverdagen ved at jeg følger mange uavhengige designere på Instagram, men også på den måten at jeg kan bli helt oppslukt av utstillinger med favorittfotografene mine.

– Det jeg liker best med mote er muligheten til å drømme seg bort til en annen verden og iscenesette seg selv som personen man helst vil være. Derfor blir jeg ofte veldig inspirert av musikk og film også. Både av artister og filmkarakterer fra nåtiden eller tidligere tiår med en veldig sterk og gjennomført stil.

– Hvilke bærekraftige valg tar du?

–Jeg prøver å handle nye klær så sjelden som mulig, og når jeg trenger noe bruker jeg mye tid på å finne et alternativ som er så bærekraftig som mulig. For meg betyr det ofte second hand eller fra merker som fokuserer på naturmaterialer og gode arbeidsforhold. Bærekraft er jo et ganske overbrukt ord om dagen, og det kan være vanskelig å ta gode valg når mange merker bare kommer med tomme løfter, men jeg prøver å gjøre så godt jeg kan.

– Hvilke trender har du troen på nå?

– Kan jeg si håp i stedet for tro? Jeg håper at den trenden med å kjøpe en endeløs rekke med plagg kun for å bruke én gang på et Instagram-bilde slutter, og at det blir kult å være glad i klærne sine igjen. Jeg tror vi ser begynnelsen på noe sånt, men jeg er litt redd for at det kommer til å ta tid, fordi økt forbruk i forbindelse med å lage innhold til sosiale medier har blitt en så stor industri. Men jeg har håp altså!

– Hva er din motesvakhet, som du alltid er på jakt etter?

– Lett: lange bukser! Jeg er 1.81 og har veldig lange bein, så hver gang jeg finner en bukse som er lang nok føles det ut som et mirakel! Det går gjerne årevis mellom hver gang så det føles ut som en konstant jakt.

– Hvordan får du mest mulig ut av garderoben din uten å kjøpe noe nytt?

– Jeg liker å finne nye måter å style ting på. På videregående ga jeg meg selv en liten utfordring om å finne ut av hvor mange forskjellige antrekk jeg kunne få til med det jeg hadde i skapet. Det viste seg å være ganske mange, selv om jeg ikke eide så mye! Vil også slå et slag for reparasjon! Jeg har ikke symaskin, men synes det er ganske meditativt å sy for hånd, mens jeg ser på favorittserien på TV!

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor?

– Plagg som bare er laget for å brukes én gang! Fordi det er bedre for mennesker og miljø å kjøpe mindre og bruke plaggene vi allerede eier mer.

– Ditt aller beste motetips?

– Bruk litt tid! Du får mer glede ut av én ting du elsker og har spart opp til, enn ti ting du impulskjøper og angrer på.

– Hva betyr mote for deg?

– Oi, mye mer enn jeg klarer å oppsummere, tror jeg. Jeg har vært ekstremt opptatt av mote siden jeg var barn, kanskje fordi jeg aldri følte at jeg passet inn, og det var en verden jeg kunne drømme meg bort i. Som ung drømte jeg om å bli designer og brukte mye tid på å lære meg å tegne og sy om ting, men en del forskjellige omstendigheter gjorde at jeg endte opp som modell i stedet. Jeg fikk opplevd masse gøy i løpet av den tida, og jeg har fortsatt en veldig sterk kjærlighet for bransjen og interesse for hva design og stil betyr for oss mennesker.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?