Synnøve skjemmes over eget klesskap- nå blir hun klesmodell

Synnøve Macody Lund (35) er ingen moteløve og følte seg ferdig med modellkarrieren. Likevel gjør den langbente skjønnheten modellcomeback.

Ingrid Bruvik
Publisert:

Macody Lund spilte nylig rollen som forførerisk skjønnhet i kinosuksessen «Hodejegerne», har prydet flere magasinforsider og blir nå å se som frontfigur for den norske kleskjeden Vivikes.

35-åringen har hektiske dager som småbarnsmor, filmstjerne og journalist men tar et lite pusterom for å ta en prat med minMote.

-Hvorfor bestemte du deg for å gjøre comeback som modell?

-Da jeg ble kontaktet hadde jeg egentlig ikke noe ønske om å gjøre flere modelljobber, siden jeg aldri har følt meg særlig komfortabel med å bli profilert som det. Men da de viste meg de nye kolleksjonene, med vekt på det uttrykket de ønsket å skape, så jeg med en gang at dette var noe jeg kunne identifisere meg med.

LES OGSÅ:Stjernene skimret i Chanel

Synnøve forklarer at hun nå er mer komfortabel med å se seg selv avbildet.

- Det er faktisk mer komfortabelt nå enn det har vært å skulle frontes som "seg selv" i dameblad-portretter, der man blir stylet og sminket til noen man ikke kjenner igjen. Denne gangen ønsket ikke stylisten noe annet enn at jeg skulle føle meg som meg; med lite sminke og naturlig løst hår. Jeg tror faktisk det er første gangen jeg har følt meg helt rolig og ekte i et fotostudio.

-Har du noe stilikon?

-Min søster. Hun ser ut som en blanding av Kate Blanchett og Tilda Swinton, både i utseende og gevanter.

-Hva er ditt siste kjøp?

-Noen beige pumps jeg liksom skulle gå med på en «Hodejeger»premiere. Men jeg måtte gi opp. Det er ikke alle sko man klarer å gå på når man er over 1.80.

Modellen legger ikke skjul på at hun normalt ikke er overdrevent opptatt av klær.

-Jeg skjemmes egentlig over hele klesskapet mitt, det ser ut som en dypt forstyrrende tekstilkunst-installasjon. Men jeg skal skjerpe meg nå.

Tobarnsmoren, som også er skuespiller og journalist, er for tiden opptatt med å skrive manus og gjøre research for de to dokumentarene hun og kollegaen Carl Christian Raabe lager på «Kon-Tiki»filminnspillingen.

Enkelt,elegant og rent for "Hodejegerne"-Synnøve. Her!

I sminkepungen til Synnøve Macody Lund. Her!

Publisert: