Marc Jacobs anklages for bruk av mindreårige modeller

Motebransjen er kjent for å rekruttere fra den yngre garde. Nå rettes søkelyset mot designeren Marc Jacobs og hans bruk av unge modeller.

Jennifer Bråthen
Publisert:

I forrige uke spankulerte Marc Jacobs' modeller nedover catwalken under moteuken i New York.

Jacobs er en av verdens mest omtalte og bestselgende designere, og ikke uventet leverte han et fortryllende show med høstens trender.

Showet klarte likvel ikke å lede oppmerksomheten vekk fra alderen på enkelte av modellene i Jacobs' show.

LES OGSÅ: Her er minMote-redaksjonens ønskelister for våren

Advart

Til tross Council of Fashion Designers of Americas anbefalninger om kun å ta ibruk modeller over 16 år, kunne The New York Times avsløre at minst to av Jacobs femti modeller var under 16 år.

Modellene det er snakk om, Thairine Garcia og Ondria Hardin, representerer modellbyrået Ford Models.

– Jeg gjennomfører showet slik jeg mener det bør gjennomføres og ikke slik andre vil det skal gjøres, sier designeren til The New York Times, og legger til:

– Hvis modellenes foreldre synes det er greit at deres barn deltar i showet mitt, ser jeg ingen grunn til at jeg skal være den som sier nei.

Konsersjefen i Council of Fashion Designers of America, Steven Kolb, sa nylig til Fashionista at organisasjonen på ingen måte er fornøyd med at designere som Jacobs forstetter bruken av mindreårige på catwalken.

– Vi repeterer kontinuerlig hvor viktig det er å sørge for at modellene er over 16 år. De gangene vi ser at modellene ikke er gamle nok, sier vi fra til designeren. Ofte har det vist seg at designeren ikke er klar over dette.

Bransjen må ta ansvar

Dette er et velkjent problem i motebransjen, og det at mange modellene blir oppdaget i begynnelsen av tenårene gjør at problemet er vedvarende.

– Det er ofte kamp om de ferskeste modellfjesene blant designerne, sier modellpappa Pål Vassbotten til minMote, og legger til:

– Her hjemme i Norge er ikke dette problemet så stort, men det forekommer at jenter i 14- 15 års alderen får prøve seg på catwalken, men da i beskyttede omgivelser.

Vassbotten mener det er viktig at de innvolverte opptrer varsomt.

– Man vet ikke hvordan en ung jente takler mye oppmerksomhet, så både designerne, foreldrene og modellbyråene bør tenke seg godt om før man setter i gang en modellkarriere i tidlig alder.

Som modellbyrå er det i tillegg ekstra viktig å snakke det samme språket som foreldrene, da det er mange som er uvitende i forhold til bransjen. Det er med andre ord viktig at vi med kompetanse er profesjonelle og tar ansvar, avslutter han.

LES OGSÅ: Fortryllende fra Marc Jacobs

LES OGSÅ: Beckham på første rad under Posh`motevisning- Se høydepunktene.

Publisert: