12 hotte vårtrender

Vårens trender byr på noe for enhver smak. Kle deg i duse pasteller, knallfarger, blomstermønster eller denim når våren melder sin ankomst.

silje
Publisert:

Pasteller

Pasteller i mintgrønn, dus rosa og pudder, babyblått og lys lilla var å se på nesten alle vårens vår- og sommervisninger. Lekkert og sofistikert hos Alberta Ferreti og Valentino, elegant hos Lanvin og tøft hos Burberry Prorsum. Pasteller og pudderfarger er helt klart en av vårens sterkeste tendenser.

Denim

I lys av finanskrisen har mange designere valgt å fokusere på enkle basisplagg og denim. Denne våren skal vi kle oss i lys denim og jeans, gjerne lag-på-lag eller fra topp til tå. Chloè og Ralph Lauren er bare noen av designerne som vil se oss i denim til våren. Olaskjorter, jeans, olashorts, kjoler og snekkerbuksen var å se på vårens catwalker. Synes du det blir voldsomt med jeans fra topp til tå, styler du trenden med en snerten western twist à la D&G.

Norske jeans er hot blant Hollywoodkjendisene.Les saken her!

Sporty

Finn fram joggebuksen og de gråmelerte collegegenserne, til våren skal du kle deg sporty. Få inspirasjon fra tennis og basketballbanen og sats på sporty plagg i hverdagen. Få en upolert look med høye hæler og en tøff sideflette à la Alexander Wang.

Til våren er det sidefletten som gjelder.Slik gjør du det

Sterke farger

Det blir ingen vår uten sterke farger. Nå er vi lei av de dystre vinterfargene og vil kle oss i knall rosa, blått eller gult. Frisk opp vårgarderoben med innslag av rosa som hos Isabel Marant, eller sterke grønne og blåfarger hos Proenza Schouler. Da blir du garantert lagt merke til denne våren.

Lekkert, 70-tallsinspirert og glamorøst.Sjekk ut The Garden Collection her.

Mønstrete

Til våren skal det være mønster for alle pengene. Blomstrete, etnisk, eksotisk og ikat-print er bare noen av mønstrene som er populære denne sesongen. Velg mellom romantiske blomster, eksotiske trykk, futuristisk fantasi eller batikk. Kle deg i mønster fra topp til tå, og bryt gjerne opp et antrekk med forskjellige typer mønster. Bland gjerne det romantiske med det eksotiske, for en spennende og unik stil.

Volanger, rysjer og blonder

Synlig undertøy, blonder, volanger og rysjer var å se på mang en catwalk denne våren. La undertøy eller en blondekant stikke frem under en herreskjorte og lek med det feminine snittet. Et korsett med blonder over en t-skjorte gir en avslappet stil. Volanger og rysjer er en sikker sommerslager og gir en romantisk og vakker look.

Stjel stilen. Slik bruker stjernene blonder

Urban militær

Flere designere falt for den militære stilen denne sesongen. Militærgrønne jakker, trenchcoats og duse karamellfarger er kule må-ha plagg til denne looken. Enten du foretrekker sporty, elegant eller glamorøs variant av denne stilen, er dette garantert en vinnerlook til våren.

Hvitt

Blant vårens duse pasteller og sterke farger, seilte hvitt opp som en av sesongens største trender. Korte kjoler, bukser og dresser i hvitt, er elegante valg til en lys sommer. Michael Kors, Narciso Rodriguez og Chanel var bare noen av motehusene som vil kle oss i hvitt denne sesongen. En annen sterk trend som var å se på catwalken var kombinasjonen av svart og hvitt. Motehuset Givenchy leder an denne trenden med skulpturelle jakker i svart og hvite striper.

Metallisk

Vi blir ikke kvitt paljettene med det første, den skinnende trenden fortsetter nemlig utover våren. Glitter, krystaller og skinnende metalliske stoffer var å se både hos Lanvin, Prada og Christian Dior. Fra tunge paljetter til lette metalliske stoffer, her er plagg for enhver fest som varer sent inn i de varme sommernettene. Legg de mørke paljettplaggene innerst i skapet og sats heller på lyse pasteller, gull og skinnende stoffer.

Draperinger

De vakre draperingene vil ingen ende ta og denne sesongen var de i full blomst hos Burberry Prorsum, Oscar de La Renta og Lanvin. Nytt av året er at draperingene skal være enda mer synlige og markerte. Bryt gjerne det vakre med det tøffe og går for en drapert topp til et skjørt med fjær, for en spennende og urban stil.

Stjernene har lagt sin elsk på draperinger. Se de flotte kjolene her!

Store smykker

Lanvin hadde de lekreste og største halssmykkene på vårens visninger. Lek deg med forskjellige teksturer og bland gjerne metaller, perler og sløyfer. «Less is more» gjelder ikke på denne trenden, her skal det være jo større, jo bedre. Foretrekker du armbånd, satser du på er stort statementarmbånd av uante dimensjoner som sett på visningene til Salvatore Ferregamo, Vera Wang og Balenciaga.

Futuristisk

Dommedag, Atlantis og maskiner var noe av inspirasjonen bak sesongens mest omtalte visning. Alexander McQueen sendte modellene nedover catwalken i sjømonstersko og reptile dyremønstre, til forferdelse for noen og glede og inspirasjon for andre.

Er dette neste sommers skomote?Alexander McQueen hadde sesongens mest omtalte visning.

Gina Tricot bytter ut norsk suksessmodell.Norske Pernille byttes ut

Svarte klær gjør deg eldre.Les hele saken her

Slik skal du kle deg i 2010.Her får du superstylistens beste tips

Sats på klassikere. Her er plaggene som aldri ruster!

Publisert:

Finn mer innhold om: