Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Slik kan du bruke sommerens fineste shorts

SOMMERLIGE FARGER: Blazer og bermudashorts i myke pasteller hos Max Mara. Foto: AFP

Den ikoniske bermudashortsen er både praktisk og pen. Den passer like godt på kontoret som på byen, på reise eller i hagen.

Åsa H. Aaberge
Publisert:

Ifølge Givenchy, Bottega Veneta og Max Mara, for å nevne noen, skal sommerens shorts helst være en knelang bermudashorts, gjerne kombinert med en matchende overdel.

SVART: Modell Irina Shayk i helsvart for Bottega Veneta. Foto: AFP

Dressen har de siste sesongene regjert i motebildet, og mens blazeren består, byttes dressbuksene ut med shorts i sommer. Koordinerte sett med shorts og tilhørende overdel ble sett på catwalken hos alt fra Max Mara og Tods til Bottega Veneta og Chloé denne sesongen.

Gjerne komplimentert med bare ben og sandaler, som hos Bottega, eller med naken hud under blazeren som hos Givenchy. Også hos Dior er shorts-dressene sterkt representert, dog i en litt kortere variant.

DIOR: Shorts og jakke fra Maria Grazia Chiuris og Dior. FOTO: Reuters
MAX MARA: Italienske Max Mara har bermudashortser i ulike varianter denne sesongen. Foto: AFP

Selv om sommeren lar vente på seg litt til, kan sesongens shorts tas i bruk allerede nå. Den er like fin kombinert med høye støvletter, som med bare ben. Ellers kan en ullgenser eller en matchende blazer til shortsen varme mens vi venter på sommeren. Og, når sommeren kommer er løse skjorter eller en singlet en killer-combo med bermudashortsen.

Den kommer i ulike lengder, farger og kvaliteter, og om du ikke vil kjøpe en ny i år, finner du garantert en slik shorts brukt – den har nemlig vært en garderobefavoritt blant kvinner og menn i flere tiår. Dessuten returnerer shortsen til motebildet med jevne mellomrom.

Les også: Derfor ble prinsesse Diana et stilikon

KORT: Prinsesse Diana i en kort variant som kan minne om bermudashortsen, som tradisjonelt er løs og rekker til kneet. Foto: AP

Bermudashortsen rekker tradisjonelt til kneet, og er ansett som et praktisk plagg, blant annet brukt av Storbritannias militære siden tidlig på 1900-tallet. Navnet kommer trolig av at britisk militære brukte shortsen på nettopp Bermuda, som da var en britisk koloni.

HELHVITT: Helhvitt sett hod Givenchy. Foto: EPA

Inspirasjonen bak sesongens bermudashorts fra Givenchy, skal ifølge daværende sjefdesigner Clare Waight Keller ha vært minner om en «rå og gutteaktig» energi hun opplevde da hun flyttet til London i 1993. Shortsen gir litt tomboy-vibber, men om man foretrekker et feminint uttrykk er det nok av smalere og fargerike varianter å velge i. Uansett hva du liker, finner du kanskje en fin her:

Bermuda-shorts

Bomullsshorts ByTimo. Foto: Produsenten

1.50
Gå til butikk
Bermuda-shorts

Pastellgrønn fra Acne Studios. Foto: Produsenten

2.60
Gå til butikk
Bermuda-shorts

Rosa fra Arket. Foto: Produsenten

690,-
Gå til butikk
Bermuda-shorts

Lang bermudashorts fra Zara. Foto: Produsenten

599,-
Gå til butikk
Bermuda 2

Navy fra The Frankie Shop. Foto: Produsenten

1053,-
Gå til butikk
Bermuda 2

Stripete fra & Other Stories. Foto: Produsenten

590,-
Gå til butikk
Bermuda 2

Denim fra Ganni. Foto: Produsenten

1.70
Gå til butikk
Bermuda 2

Linshorts fra MaxMara. Foto: Produsenten

2080,-
Gå til butikk
Publisert:
Åsa H. Aaberge
Journalist @asa.aaberge