Satser på klassiske basisplagg

Designeren Karina Kjenner Titze står bak merket «Undorn», og designer klær for feminine kvinner. Høst og vinterkolleksjonen bærer preg klassiske snitt, aftenkjoler og basisplagg.

silje
Publisert:

Torsdag viste designeren bak «Undorn» både vår og neste høst-og vinterkolleksjon på Månefisken i Oslo. Titze er kjent for sine vakre kjoler og har blant annet kledd opp kronprinsesse Mette-Marit og andre profilerte kjendiser i sin design. Undorn har vært nominert til designprisen Nåløyet flere ganger. Men nå vil designeren bevege seg vekk fra kjolefokuset.

Klassisk og elegant

Karina Kjenner Titze startet merket «Undorn» i 2004, og siden har det gått slag i slag for den ambisiøse designeren, som er kjent for sine feminine snitt og fokus på å fremheve kvinnerkroppen på en elegant måte. Selv om Undorn er mest kjent for sine aftenkjoler, satser designeren nå på flere basisplagg i høstkolleksjonen enn tidligere. Kolleksjonen har de rene klassiske linjene, men plaggene har likevel spennende detaljer som gjør at de ikke blir kjedelige. Rysjer, strikkede plagg og mørke farger, var å se da designeren presenterte høst-og vinterkolleksjonen«Cocktail at Noon.»

- «Cocktail at Noon» peker til kvinners hemmelighetsfulle stunder med hverdagsluksus. Kolleksjonen består av varme ullkåper til kalde dager, et knippe aftenkjoler, den lille sorte til selskapene, bukser, skjorter og trofaste baseplagg, sier Karina Kjenner Titze til minMote.

Designer for den feminine kvinnen

Kjenner Titze er kjent for å sette kvinnekroppen i fokus og torsdagens visning var intet unntak. Kroppsnære kjoler, flatterende snitt og elegante plagg prydet catwalken. I følge desigeren selv, er «Undorn» ikke så opptatt av å følge trender, men satser heller på tidløse og klassiske plagg.

- «Undorn»-kvinnen verdsetter eksklusivt, skreddersydd preg i kombinasjon med fokus på sin femininitet. Hun kler seg i florlette eventyrstoffer sammenblandet med tyngre kvaliteter. Hun er seg bevisst hva hun kommuniserer med sine antrekk og har ofte full agenda. Undorn-kvinnen våger å være feminin også i hverdagen. Når det gjelder størrelser følger vi nordiske størrelsesmål og lager kolleksjoner fra xs - xl. I tillegg tilbyr vi kundesøm etter alle mål, sier Titze.

Tøft å være designer i Norge

«Undorn» er bare én av de norske designerne som i år også har valgt å vise frem sin kolleksjon under moteuken i København. I følge Titze ønsker de å ekspandere og sette fokus på sin design utenfor landegrensene. Titze tror også mye av grunnen til at våre skandinaviske naboland gjør det bedre enn oss, er at de har næringslivet i ryggen.

- En av grunnene til at få norske designere lykkes i utlandet er at vi ikke har det norske næringslivet med oss. Dette er vesentlig bedre i våre nordiske naboland. I Danmark er klesindustrien den tredje største eksportvaren, og i Sverige den andre største. Norge er fjernt fra å kunne måle seg med dette. Det er på høy tid at vi også i Norge begynner å se på design som eksportvare med stort potensial, og avliver myten om norsk design utelukkende består av kunsthåndverk. Det er på tide at også Norge får vist at vi kan kombinere mote og business, mener Titze.

Hvor går veien videre?

- Vi tar ett steg av gangen og jobber oss sakte men sikkert mot målet. Vi gleder oss til å se fortsettelsen av 2010. Vi ser at kundene er bevisste på sine kjøp, noe som kommer oss til gode fordi vi tilbyr klær av tidløs design og god kvalitet. Den seneste tiden har «Undorn» fått oppmerksomhet fra utenlandske magasiner, det gleder vi oss til å ta videre fatt på i 2010 når ekspansjon står på agendaen.

Relevante artikler videre:

Skal du ut å shoppe? Slik shopper du smart på salg

Bytter ut norsk supermodell.Nå er hun gravid

Åpner eksklusiv vintagebutikk i Oslo.Les saken her!

Publisert:

Finn mer innhold om: