Inger er Kates norske stemor

Kate Moss (37) har

Cathrine Elnan
Publisert:

de siste 13 årene hatt Asker-kvinnen Inger Moss (49) i sin nærmeste familie.

Det var jobben for NSBs reisebyrå som førte henne til England i 1996. To år senere giftet hun seg med reiseagenten Peter Moss (66), faren til den mye omtalte og skandaleomsuste toppmodellen Kate Moss (37).

Inger, som kommer fra Asker, synes ikke det er nevneverdig spesielt å ha en supermodell i familien.

– Det er rart hvor normale disse kjendisene blir når man egentlig kjenner dem. Kate er en veldig hyggelig jente, og et godt og nært familiemedlem, forteller Inger.

Kokainavsløringer, et stormfullt forhold med rockeren Pete Doherty og utbredt festing på nittitallet. Kate Moss har vært involvert i skandaler som har blitt kraftig brettet ut i internasjonal presse. Selv har supermodellen holdt en lav profil i media, og hun gir svært sjelden intervjuer.

– Det er ikke så mye mer å si om Kate. Hun er veldig privat overfor media, og det har hun også gjort veldig klart for oss. Så det er ikke noe vi snakker med pressen om, sier Inger.

Kate i vintageinspirert brudekjole. Se den her!

untitled link

En ny Moss-modell

Inger og Peter bor i den lille landsbyen Lindfield i West-Sussex, hvor de driver vintagebutikken «The Toll House».

Sammen har de den 13 år gamle datteren Charlotte. Den norsktalende 13-åringen fikk uventet mye oppmerksomhet etter storesøsterens bryllup med the Kills-stjernen Jamie Hince den 1. juli.

Charlotte, eller Lottie som hun kalles, ble lagt merke til blant de 15 brudepikene og kort tid etter bryllupet meldte store modellbyråer sin interesse for 13-åringen.

Bildene av den blonde brudepiken ble fort mote-snakkis verden over og Lottie ble omtalt som «den nye Kate Moss».

– Jeg tror ikke det er riktig av meg å si nei når datteren min får en slik sjanse. Lottie skal få bestemme selv, men både vi og modellbyråene mener at hun bør vente til hun er 14 år. Foreløpig er hun ikke høy nok heller. Hun er enda mindre enn storesøsteren sin, og Kate anses jo egentlig for å være kort til å være modell, sier Inger.

Strålte i nydelig vintagekjole. Slik kledde Moss seg på forlovelsemiddagen

Liker medieoppmerksomheten

Inger tror at alt medieoppstyret har gitt Lottie en sunn forsmak på hva som kan være i vente.

– De britiske mediene har hittil latt Lottie være i fred fordi hun er så ung, men i det siste har det vært større interesse rundt henne. Gjennom storesøsteren har Lottie fått et ganske godt inntrykk av hvordan livet som kjendismodell virkelig er. Hun har sett hvordan pressen påvirker privatlivet, eller mangelen på et privatliv, rettere sagt.

Men ifølge Inger ser det ikke ut til at mediestyret har skremt Lottie.

– Avisskriveriene har vakt interesse blant elevene på skolen og det er jo selvfølgelig gøy for en 13-åring. Lottie har beina godt plantet på jorda, men hun synes det er morsomt med all oppmerksomheten, forteller Inger.

Slik holder hun seg vakker! Få Moss sine skjønnhetstips

Vintagedrømmen

Om Lottie skulle bestemme seg for å følge i storesøsterens fotspor, blir det allikevel ikke hennes første modelloppdrag. 13-åringen har allerede vært modell for moren og farens vintagebutikk, The Toll House. Sammen med en av de faste lørdagshjelperne i butikken, poserer hun med retroklær fra topp til tå.

Vintagebutikken ligger i et toetasjers, herskapelig hus fra 1630-tallet. Inger Moss selger smykker, hjemmeartikler, møbler, vesker, klær og sko som hun har funnet seg fram til på Ebay, internettauksjoner eller loppemarkeder.

– Jeg har alltid likt gamle ting, så dette er en interesse som har vært latent lenge. Når vi fikk tilbud om å leie dette huset i oktober i fjor, begynte jeg å leke med ideen om hva man kunne få til.

Ladet opp til bryllupet med shopping.Les mer her!

Populært i Lindsfield

Og skal man tro Inger har hennes lille vintageimperium blitt tatt godt i mot i den lille landsbyen Lindsfield.

– Det er veldig populært. Her finner de noe annet enn det som henger på stativene på H&M. Slike vintagebutikker er kanskje mer utbredt i storbyer, men det har også blitt tatt veldig godt i mot her på landet, sier Inger.

Vintageelskeren Kate Moss skal også være godt fornøyd med stemorens butikkidé.

– Ja, hun er jo veldig glad for det, sier Inger Moss.

Publisert: