Motebranjens nye girlcrush er Bond-piken Léa Seydoux

NYTT STILIKON: Franske Léa Seydoux får ikke bare skryt for sin innsats på lerretet, men like mye for sin personlige stil. Her på London-premieren til «Spectre». Foto: Getty Images

Franske Léa Seydoux kan mer enn å spille Bond-pike i «Spectre». Utenfor filmlerretet briljerer hun med en stilsikkerhet og Paris-snert vi andre bare kan drømme om.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

At franske kvinner har noe spesielt ved seg, er ikke noe nytt (tenk Caroline de Maigret og Marion Cotillard). Og den siste tiden har det kommet en ny fransk stjerne på motehimmelen:

PRETTY IN PINK: Lea Seydoux i Miu Miu på Paris-premieren av «Spectre». Foto: NTB Scanpix

Léa Seydoux, som spiller Madeleine Swann i Daniel Craigs fjerde James Bond-film «Spectre» som har premiere verden over i disse dager.

Les om franske kvinners beste skjønnhetshemmeligheter her.

Følg forresten med på MinMote i kveld - vi er selvsagt på den røde løperen når filmen har norsk kjendispremiere!

Paris-fødte Seydoux har så langt tatt premierene med storm, i alt fra en paljettkjole i gull fra Prada til pudderrosa og babyblå gallakjoler.

Prada-ansikt

En forkjærlighet for store motehus som nettopp Prada, samt mindre formelle antrekk (og en og annen aftenkjole) i fargerikt mønster fra Miu Miu, har hjulpet skuespillerinnen langt på vei til å havne på «best kledd»-listene til alt fra Vogue til Harpers Bazaar.

Få med deg: Caroline Polacheks drømmebryllup i New York

Seydoux, som også har spilt i blant annet «Inglourious Basterds» og «Beauty and the beast» har for øvrig også vært Pradas ansikt utad i tre år.

«Hun er et sånt stilikon man bare har lyst til å være», skriver Glamour.com, og karakteriserer Léa som chic, kul og samtidig klassisk.

Trykk på bildene for flere detaljer.

lea3

BABYBLÅTT: Seydoux klarer å gjøre selv en tekkelig kjole spennende ved å velge oppsatt hår med masse bling i ørene. Foto: Getty Images

lea3

SKJØNNHET: Alles øyne var på Léa i gul kjole under British Film Academy Film Awards i London. Foto: Getty Images

lea3

SMARAGD: Seydoux i mørkedrønn Prada-kjole - og rødt hår på den røde løperen. Foto Getty Images

Seydoux er også en mester i å skifte stil fra event til event, og fortsatt holde på en rød tråd.

På premieren i London hadde hun for eksempel på seg en spesiallaget couture-kjole fra Prada på den røde løperen, mens hun til etterfesten hadde bytter om til en mer preppy look med skjortekrage under couture-kjolen med gulldetaljer fra Schiaparelli Haute Couture.

Se også: Hertuginne Kate strålte i nye kjoler

Trykk på bildene for flere detaljer.

Lea1

SEXY: Kjolen hadde ingen utringning foran, men åpen rygg. Foto: Getty Images

Lea1

GLITRENDE: Prada-paljetter fra topp til tå - uten at det blir tacky. Foto: Getty Images

Lea1

PREPPY: I Miu Miu på etterfest. Foto: Getty Images

«Uperfekt» i stilen

BUSETHODE: Léa Seydoux kjører ofte oppsatt hår, men aldri for polert. Her i Miu Miu-kjole på premieren av «The Lobster» i mai. Foto: Getty Images

Du vil heller aldri få se Seydoux med de klassiske Hollywood-krøllenne, Colgate-smilet og perfekt tonede overarmer. Rufsete hår og rød eller nude leppestift - som gjerne har sklidd litt ut - er mer hennes greie.

Slik forklarer Seydoux selv forskjellen mellom franske skuespillerinner og de amerikanske kollegene.

- Det er sant at franskmenn ikke pynter seg så mye for å gå ut og spise middag for eksempel. De er ikke som amerikanerne som alltid ser perfekte ut - ikke er de sporty heller; de tar ikke vare på kroppen sin på samme måte som amerikanerne, som alltid er trente og med kritthvite tenner. Franskmennene er mer chice, veldig klassiske, sier hun til Intothegloss.com.

- Når jeg har på meg for mye sminke eller pynter meg for mye, ser jeg ut som en klovn, fortsetter hun.

Leken gatestil

Når hun ikke er på den røde løperen, er Seydoux minst like stilsikker. I kjent Paris-stil kjører hun ofte klassikere som blazere, blondekjoler og trenchcoats, men gjerne med en vri:

lea2

LEKEN: I sett med rutete jakke og dressbukser. Foto: Getty Images

lea2

SOFISTIKERT: I prikker og morsomt hatt på den røde løperen. Foto: Getty Images

lea2

FEMININ: I bonder og stroppesandaler på fest. Foto: Getty Images

lea2

STREET STYLE: I slangeskinnskåpe og paljettkjole under moteuken i Paris. Foto: Getty Images

Vi snakker en gjennomsiktig polka dot-kjole med rosehatt på Vogue-fest, høyhalset blondekjole på første rad hos favoritten Miu Miu og slangeskinnsjakke over en paljettkjole (!) under moteuken i Paris.

lea sko

PLATFORM: Disse sandalene ble brukt til matchende belte utenpå en sort kjole. Foto: Getty Images

lea sko

SUKKERSØTE: Léa glammer ofte opp den lille sorte med et par frekke sko. Foto: Getty Images

Den franske skuespillerinnen har også en imponerende skosamling, som vi alle kan lære noe av; et par morsomme sko er vel så mye verdt som en fin kjole. Seydoux bruker nemlig ofte fargerike sko til å sprite opp antrekk med «den lille sorte», og har fortsatt til gode å trå feil (bokstavelig talt).

Publisert:

Finn mer innhold om: