Nå er sokker i sandaler trendy

MOTEVERDENS ANTIKRIST: Sokker i sandaler kommer forhåpentligvis aldri til å bli mote for hvermansen, selv om enkelte moteikoner leker med tanken. Foto: Getty Images

MinMote skjønner beint ut ingenting av det vi nå skal skrive: Sokker og sandaler, motebransjens definitive faux pas, er plutselig... lov?

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:

MinMote har lenge levd i troen på at det å stikke et par sokkekledde føtter ned i bestefars Birkenstocks ville føre til full motepolitiutrykning og arrestasjon på åpen gate. Da franske Céline sendte modeller ned motemoloen i pelskledde sandaler tenkte vi «hit, men ikke lenger». Noen vil det imidlertid annerledes.

Godt over tusen briter stemte i fjor fram sokker i sandaler som det definitivt verste motemordet et menneske kan begå. Det hindret hverken Mary-Kate eller Ashley Olsen fra å være én, to, trendy i grå tennissokker og svarte sandaler for et par uker tilbake. Motesøstrene overgås kun av britiske Rita Ora, sangeren som i det siste flere ganger har troppet opp i knehøye strømper og gummisandaler.

FY, RITA ORA: Selv om både David Jones og Lanvin sendte modeller med sokker og sandaler ned motemoloen finnes det ingen grunn god nok, ikke engang at en Adidas-butikk kastet opp på deg, som rettferdiggjør dette valget av sokker og slippers. Foto: Getty Images

Kanskje, bare kanskje, er dette et tegn på at den evig uforutsigbare motebransjen nå har bestemt seg for at selv de tradisjonelt sett største antitrendene verden har sett nå skal opp og frem i lyset.Flere av de virkelig store motehusene, deriblant franske Lanvin, viste i fjor høst modeller med ikledd den fryktede motekomboen.

Men, før du, i vill jubelrus, stormer opp på loftet for å lete fram slippersene du brukte for å unngå fotsopp i fellesdusjen på ungdomsskolen, tenk over dette: Er du en fashionista hvis eneste mål er å bli lagt merke til for klærne du har på deg? Hvis svaret er nei legger du antageligvis ikke nok omtanke i antrekket ditt til å kunne se bra ut i sokkdaler.

Sannsynligvis vil du ende opp med å se ut som undertegnede anno 2004, prepubertal, på fotballtur til Klara Camping i Nybergsund.

NY TREND: Både den australske designeren David Nolan, designer Tatyana Parfionova og motehuset Carven har vist ulike varianter av sokker i sandaler på catwalken i fjor høst og i vår. Foto: Getty Images
Publisert:

Finn mer innhold om: