Strålte i norsk gudinnekjole

Kjendisene elsker den norske designeren Kristian Aadnevik. Nå har også popstjernen Nicole Scherzinger (32) fått øynene opp for nordmannens karakteristiske design.

silje
Publisert:

Nicole Scherzinger, mest kjent fra gruppa «Pussycat Dolls», hadde valgt en kjole fra Aadneviks vår-og sommerkjolleksjon 2011, da hun opptrådde under helgens finale på «Britain's Got Talent», i England. Den vakre popstjernen hadde på seg en en gresk gudinnekjole i hvitt med gulldetaljer og fjær signert den norske designeren. Nettopp kontrasten mellom de harde og det myke er en del av Aadneviks signaturstil, som har base i London.

- Feminin og sexy

Og den norske designeren skal ha vært svært begeistret for å se Scherzinger i sin design på scenen.

- Nicole er feminin og sexy og representerer vårt brand på en utmerket måte. Hun har er flott stil, forteller Kristian Aadnevik gjennom sin pressekontakt, Rosana Peres, til minMote.

Elsket av kjendisene

Både utenlandske og norske kjendiser har lagt sin elsk på de eksklusive designerkjolene til Aadnevik. Både Tone Damli Aaberge, Vibeke Klementsen og Natasha Beddingfield tropper gjerne opp på rød løper signert nordmannens kjoler. Designeren er også en favoritt blant norske London-damer som skipseierdøtrene Kathrine og Cecilie Fredriksen, og har balnt annet dresset opp kjendiser som Beyoncé, Cheryl Cole, Britney Spears og Rihanna.

Sigøynerstil

Da VG møtte Aadnevik i ifjor under London Fashion Week, fortalte designeren at han hadde latt seg inspirere av sigøynere for vår-og sommerkolleksjonen for 2011.

– Konseptet er «gypsy»; sigøyner. Jeg er inspirert av kvinner som reiser rundt i verden, alltid på fart, sier Aadnevik. – Stilmessig er det smykket, og det at det er sterke farger i mange lag som er inspirert av sigøynerkjoler. Men dette er en kreativ inspirasjon, ikke politisk, fortalte Aadnevik den gangen til VG.

Og designeren legger heller ikke skjul på at kjolene holder en høy prisklasse.

– Våren 2011 kommer noen av disse kjolene til å være på salg i utvalgte butikker i Norge, med priser fra 10000 og oppover, sa designeren til VG.

Men da minMote møtte designeren under Oslo Fashion Week i februar i forbindelse med lanseringen av samarbeidet med Ricco Vero, utrykte designeren et ønske om å gjøre sin design mer kjent for folk flest.

- En jente kan aldri har for mange kjoler. Jeg gjør jo også mye annet design, men det er kjolene som har blitt min greie. Jeg liker å lage litt rocka, rå kjoler som allikevel er feminine. Jeg har valgt å samarbeide med Ricco Vero fordi de er best på kjoler her hjemme og på den måten kan jeg gjøre mitt design også mer tilgjengelig, sier Aadnevik til minMote.

Før Aadnevik startet for seg selv, designet han blant annet for Alexander McQueen, Charles Jourdan, Donatella Versace og Roberto Cavalli.

Relevante saker videre:

Nå skal århundrets mest omtalte brudekjole stilles ut. Les mer her!

Dropp stilettene! Nå er det kilehæl som gjelder

Publisert: