20 nyttårskjoler som gjør deg til kveldens dronning

2012 nærmer seg med stormskritt og nyttårsften skal feires som en verdig avslutning på året. MinMote presenterer de 20 flotteste nyttårskjolene som får deg til å føle deg på ditt flotteste når klokken slår tolv.

Nyttårsaften er en kveld de fleste forbinder med høy champanjefaktor, gode venner og fest. Og ingen fest er komplett uten den perfekte festkjolen. Det finnes mange varianter, fasonger og farger å velge mellom, og valget avhenger som oftest av anledningen.

En kort cocktailkjole er en sikker vinner på nyttårsfesten. Til tross for at man gjerne står ute og opplever fyrverkeriet lenger enn et par bare ben vil foretrekke er det på akkurat denne kvelden verdt hutringen.

Siden denne kvelden er blant de mest høytidelige i løpet av året er det ingen grenser for hvor pyntet du kan være. Paljetter har preget motebildet i år, og å kle seg heldekket i paljetter er en verdig feiring av den festive moten.

LES OGSÅ:10 julebordskjoler som aldri slår feil

Kjoler med stropper er elegante, og variantene er mange enten du velger brede, spaghetti eller t-skjorte varianter. Ikke vær redd for å jukse litt med brunfargen denne kvelden, spesielt dersom du vil kle deg i en fargesterk kjole.

Stroppløse kjoler er er i vinden. Du vil takke deg selv om du bruker litt ekstra tid på å finne en som sitter godt over bysten, for dersom den sitter for løst vil du måtte tilbringe kvelden på å holde kjolen på plass.

Du ønsker heller ikke at den skal sitte for stramt over bysten, da det er lite flatterende om brystpartiet tyter ut over kjolekanten. En tubekjole ser flott ut med et stramt halskjede eller et par store øredobber som tilbehør.

LES OGSÅ: Smink deg som Marilyn Monroe

Du kan velge å sette opp håret for en mer pyntet og vågal look, eller la det henge løst og dermed skjule mer av brystpartiet om du er mer komfortabel da.

Stroppløse kjoler viser mye hud, og det kan være en fordel å ha med et sjal, eller en cardigan om du skulle få lyst til å dekke deg til i løpet av kvelden.

Korte kjoler med lange ermer er en elegant måte å se sexy ut. En gylden regel er å velge hvilken kroppsdel du vil vise frem, om det er utringning eller ben.

Disse kjolene viser i hovedsak frem bena, men gir deg samtidig muligheten til å vise frem litt av brystpartiet om du drister deg til en variant med gjennomsiktig overdel.

LES OGSÅ:Slik ser du sexy ut med ett enkelt grep

Svart og paljetter er en stor favoritt blant årets nyttårskjoler. Svart er en sikker vinner fordi man gjerne har spist litt godt i romjulen og fargen har en slankende effekt.

Paljettene gir et festlig preg og ermene gjør at du slipper å bekymre deg for vinterblek hud eller at kjolen sklir ned.

Assymetriske kjoler minner om greske gudinner og hvem vil vel ikke se ut som en gresk gudinne 1. januar?

Denne kjolen finnes i enklere varianter, men på nyttårsaften kan man gjerne velge en mer forseggjort kjole. Tyll, silke, paljetter og glitter forsterker partyeffekten og den skrå effekten over bysten antrekket et originalt preg.

Når man velger en kjole med assymetrisk skulder kan det være en fordel å droppe halskjedet fordi det kan se litt rotete ut. Velg heller et par pene sko, og et stort armbånd som tilbehør.

Som med den stroppløse kjolen, er det en fordel å vite at kjolen sitter som den skal før du forlater hjemmet. Du vil ikke måtte forlate dansegulvet i frykt for at kjolen skal gli ned.

Fotside kjoler er oppfordret på nyttårsaften. Anledninger til å benytte denne type kjoler er av de sjeldne, og på denne kvelden er det bare å ta muligheten.

Ingenting ser så flott ut som en fotsid gallakjole, men husk at hæler og lengde på kjole må planlegges slik at ikke kanten på kjolen blir tråkket ned og ødelagt i løpet av kvelden.

Om du ikke skal på et nyttårsball finnes det enklere varianter av fotside kjoler som kan brukes om du føler deg for pyntet til en vanlig nyttårsfest.

Husk at tilbehøret også avgjør hvor pyntet du fremstår, og dersom du velger en kjole dekket i paljetter er det penere å avstå fra øvrige pynteeffekter.

En kjole som dette er så vakker og pyntet i seg selv, at det er best å holde en enkel profil og heller la fokuset falle på kjolen til fordel for et par store øredobber eller et overdådig halskjede.

Dristige kjoler. Det er ingenting i veien for at man vil vise seg litt ekstra frem denne kvelden, og spesielt om du skal jakte på det heldige nyttårskysset.

Dristige kjoler kan også være elegante om man kombinerer det med svarte strømper, med en jakke eller cardigan over.

LES OGSÅ: Til gutta: Slik pynter du deg uten dress

Vurder hvor avansert kjolen er før du velger tilbehør, dersom den har mye mønster og paljetter er det like pent å ha noen enkle perleøredobber eller et smalt armbånd.

Husk at du ikke vil se vulgær ut, og at dype utringninger og nakne kroppsdeler krever at du skjuler de andre partiene bedre. En fotsid kjole som viser deler av midjen kan være like elegant som en lårkort kjole, siden du skjuler bena.

Det viktigste med valg av nyttårskjole er at du føler deg vel og at den gir deg selvtillitt til å få en fantastisk kveld.

minMote ønsker deg en stilig og morsom nyttårsaften i 2011!

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?