Derfor er Cara motebransjens heteste kvinne akkurat nå

Iført sexy blonder og skinnende diamanter stjal modellen Cara Delevingne (20) showet under gårsdagens åpning av filmfestivalen i Cannes.

Sonia Huanca Vold
Publisert:

Den britiske modellen har gått på catwalken for alt fra Chanel til Dolce & Gabbana og er en av nåtidens heteste stilikoner. 20-åringen er kjent for å ha en svært avslappet og original stil, men da stjerneskuddet gikk opp den røde løperen i Cannes hadde hun byttet ut flate sneakers og store luer med en glamorøs blondekjole.

– Det er når hun pynter seg til den røde løperen vi virkelig ser hvor rålekker hun er. Cara er en helt ny type modell som skiller seg veldig ut fra resten - hun ung og gøyal, sier ELLE-stylist Caroline Skjelbred til minMote.

I fjor ble Cara Delevingne kåret til «Årets modell» på British Fashion Awards. Hun er også et av Burberrys ansikter utad. Det var derfor ingen overraskelse at den fotside blondekjolen hun bar på den røde Cannes-løperen var signert det britiske motehuset.

Delevingne er på mange måter en rebell i moteverdenen. For når hun ikke går ned catwalken eller opp den røde løperen i glamorøse designerkjoler, pakker hun seg gjerne inn i hettegensere og skjærer grimaser til fotografene.

– Hun er den kuleste jenta i klassen. Cara har humor og hun tar seg selv veldig lite høytidelig. Hun gjør narr av modellyrket, legger ut stygge bilder av seg selv på Instagram og kjører en helt annen klesstil enn sine modellkollegaer, forklarer Skjelbred.

Stylist Line Kirkhus, som også driver bloggen LilisFashion.com, lar seg i likhet med Skjelbred imponere over Caras naturlige kulhet.

– Hun er veldig guttete i stilen, og det er tydelig at hun lar seg inspirere av hiphop-verdenen. Klærne kan minne om det Rihanna går med, og det er jo litt overraskende at en britisk modell har dette gangster-preget over seg, sier hun til minMote.

Kirkhus forteller at Delevingnes stil skiller seg kraftig ut fra modellstilen man vanligvis ser i gatemotebildet.

– Vi har lenge sett modellene gå fra visning til visning i stramme jeans, hvite t-skjorter og sorte skinnjakker. Cara gjør noe helt nytt, og jeg synes det er kjempekult at hun våger. Og på den røde løperen er hun jo enda mer edgy og stilsikker, sier hun.

Publisert: