New York Fashion Week: Shop rett fra catwalken

UT TIL FOLKET: Toppmodell Gigi Hadid viste frem sitt Tommy Hilfiger-samarbeid på en pir på Manhattan i går kveld. Klærne kan bestilles online med en gang.

Den amerikanske motedesigneren Tommy Hilfiger vil revolusjonere moten og lar kundene kjøpe siste mote rett fra catwalken.

Hanne Kretuz-Hansen
Publisert:

Under moteuken i New York lanserte Tommy Hilfiger fredag kveld sin klikk-og-kjøp-kolleksjon som gjør det mulig å kjøpe kolleksjonen med en gang den blir presentert.

– Vi er nær en revolusjon. Hele industrien er under endring. Folk vil ha ting med en gang, fortalte Tommy Hilfiger (65) til nyhetsbyrået AFP, etter moteshowet på en pir på East River.

Mens resten av New York Fashion Week i disse dager viser neste vårs kolleksjoner med klær som ikke vil være i butikk før om mange måneder, har Tommy Hilfiger inngått et samarbeid med toppmodell og «it-jente» Gigi Hadid (21) og laget en i høst/vinterkolleksjon som kan kjøpes umiddelbart.

Dermed bryter han den gamle moteuketradisjonen med å vise moten et halvt år før den kommer i butikk. Designer Tom Ford skal gjør det samme ifølge AFP.

I dagens digitale virkelighet sender moteshowene live på nett, og trendene spres i sosiale medier idet modellene kommer ut på catwalken. Folk ikke lenger ønsker å vente et halvt år på å få tak i klærne. De vil ha dem nå.

FREMOVERLENT: Gigi Hadid og Tommy Hilfiger på catwalken. Designeren mener fremtiden er at folk får kjøpe moten med en gang den vises frem.

Under Hilfiger-showet, som skal være det mest påkostede i hans 30-årige karriere, kunne kundene derfor shoppe online mens modellene kom gående ut på catwalken.

– Vi lytter til kunden, hun vil ha umiddelbar tilfredsstillelse, sier Hilfiger til AFP.

UPFRONT: Artisten Taylor Swift er bestevenninne med Gigi Hadid og applauderte fra første rad.
UFOKUSERT: Taylor Swift og Martha Hunt under showet.

Gigi Hadid, som har 22.5 millioner Instagram-følgere, var ikke bare modell, men har også samarbeidet om designen kolleksjonen. Hennes gode venninne Taylor Swift satt på første rad og var raskt ute med å dele flere bilder fra motevisningen på sin instagram-profil.

Kardashian-mamma Kris Jenner og modellene Olivia Palermo og Doutzen Kroes hadde også tatt turen for å se på Tommy Hilfiger som har bygget opp en multimilliardindustri med sin avslappede, sporty California-stil.

MODELL: Victoria secret-modell Doutzen Kroes var der også.
Publisert: