Slik rydder du plass til vårgarderoben

Bruk helgen til å organisere klesskapet ditt og gjøre det klart for vår- og sommerklær.

silje
Publisert:

Våren har meldt sin ankomst og det er på tide å rydde i garderoben ved å gjøre plass til sesongens nyinnkjøp, gjøre opp status på ting som skal ryddes vekk og hva som skal beholdes denne sesongen.

Pakk det bort

Om du ikke allerede har pakket ned de varme vinterjakkene, skoene og ullgenserne, er det på tide å få orden i vårgarderoben. La minimalt være igjen, men et par kardigans eller gensere kan holde deg varm på en kjølig vårmorgen eller kveld. Gjør plass til nye plagg, ved å rydde vekk så mye som lar seg gjøre. Pakk klærne ned i markerte kartonger, så er de enkle å finne igjen til høsten. Pelskåper og andre dyre plagg kan ha behov for spesialoppebevaring. Rydd plass i garderoben, så du har plass til nye ting. Er det fullt i klesskapet, er det vanskelig å se spennende kombinasjonsmuligheter tidlig på en mandagsmorgen.

Ble du inspirert? Her er flere gode tips til å få orden i garderoben

Behold basisplaggene

Sesongløse plagg som blazere, jeans, den lille sorte kjolen, t-skjorter, kardigans og skinnjakker, lar du være igjen i garderoben. En skinnjakke fungerer like fint over lette sommerkjoler som til jeans. Sørg for at du har nok basisklær og topper. Underdeler som jeans, skjørt og bukser trenger ikke vaskes like ofte.Vær nådeløs i skohyllen og rydd vekk alle de store vinterskoene. Ta frem sandaler og andre sko fra i fjor og gjør opp status på hva som må byttes ut og eventuelt hvilke nye sko du trenger. Bytt hæl og sål om favorittskoene, om det er verdt investeringen. Sko med kilehæl og platform er like aktuelt denne sesongen som i fjor.

Noen plagg går aldri av moten.Her er noen klassikere du kan nyte godt av i mange år!

Tilbehør

Smykker og skjerf bør henge ryddig på egne kroker eller ligge lett tilgjengelig i fine esker. La alt du liker av smykker være synlig, det skal ta deg liten tid å sette sammen et fint antrekk. Har du dårlig råd, er rimelige smykker og skjerf en enkel oppdatering som gjør et antrekk mer spennende på 1-2-3.

Trender som fremdeles er aktuelle

Flere av fjorårets trender er fremdeles aktuelle. Paljetter, puddertoner, nagler og glidelåser holder seg i motebildet. Blomstrete, ensfargede eller mønstrete kjoler fra i fjor, tåler fortsatt dagens lys. Sko med kilehæl, ballerina og Converse eller tøysko, er det også bare å plukke frem fra i fjor. Denimjakker, jeans, olashorts, shorts og store smykker holder seg også denne sesongen. Behold svarte og hvite plagg i lette stoffer. Kombinasjonen av svart og hvitt, eller hvitt alene, er også en sterk trend denne våren. De asymmetriske kjolene fra fjorårets sommer kan du også trygt beholde i garderoben.

Denim er en av sommerens store trender. Les mer om den tøffe trenden her!

La deg inspirere

Kanskje føler du at mange av de samme trendene går igjen hver sommer eller høst, men litt av utfordringen hver sesong er å la seg inspirere på nytt. Sett gamle plagg sammen med nyinnkjøp, våg å prøve ut nye trender, som denim på denim eller undertøy utenpå klærne. Bare ved å prøve noe nytt vil du se om du liker det, eller om det er på tide å gå videre.

Gjør det selv

Tendensen med å lage ting selv fortsetter, så det er bare å slippe fantasien løs. Legg opp kjoler du synes er for lange og bytt ut knapper på gamle jakker. Avanserer til å farge t-skjorter i psykedeliske print, klipp opp t-skjorten à la Balmain eller lim på denimlapper på en gammel jeans for en ny look. En ny olashorts får du kjapt ut av en slitt jeans du ikke lenger bruker.

Bytt det bort

Etter en real ryddeomgang er det mulig du sitter igjen med flere søppelsekker med klær til overs. Arranger byttefest med venninner der dere bytter skatter, kanskje ender du opp med en helt ny garderobe. Lei et bord sammen med en venn på en av byens bruktmarkeder eller gi det bort til de som trenger det aller mest. Slik får du både en ryddig vårgarderobe og god samvittighet med på kjøpet.

Slik gjør du et kupp på loppemarked. Få gode tips her!

Planlegg den nye garderoben

Nå som du har gjort opp status på hva du skal beholde, så er det lurt å sette opp en liste på hva du trenger for at vårgarderoben skal bli komplett. Sett opp en liste over hva du faktisk trenger og hva du ønsker deg. Prioriter det du ønsker deg eller det som trengs mest først. Mange av vårens godbiter forsvinner raskt, så det lønner seg å være tidlig ute. En ny veske, bikini, clogger eller sko med kilehæl, pudder, denim og sterke farger kan være nye gode vårinvesteringer.

Relevante artikler videre:

La neglene synes i vår!Her er de hotteste neglefargene

Stor moteguide!Her er trendene som gjelder til våren

Lilla er hot på øynene i vår!Slik får du looken

Den hotteste hårfargen!Platinablond vår

Publisert:

Finn mer innhold om: