Alexander Rybak får eget fiolin-smykke

Skulle strengene på fiolinen til Alexander Rybak (22) ryke under Melodi Grand Prix-finalen, har han en back-up rundt halsen fra smykkedesignerne Celine Engelstad.

Celine Engelstad og Gunvor Vik som står bak merket Celine Engelstad, har designet noen helt spesielle smykker til Alexander Rybak i forbindelse med Melodi Grand Prix finalen 16.mai. Jentene bak smykkemerket som har tatt Norge med storm, avslører ovenfor minMote nettopp hvorfor de valgte å designe de eksklusive smykkene til Rybak.

- Vi fikk frysninger første gangen vi hørte sangen til Rybak. Og da vi fikk vite at sagen het "Fairytale", følte vi en umiddelbar tilknytning til sangen ettersom ett av våre favorittsmykker fra den første kolleksjonen vår heter Fairytale. Vi ville lage et smykke spesielt til han som en lykkeamulett. Smykker har jo en lang historie, og brukes fortsatt den dag i dag som lykkeamuletter, sier Engelstad og Vik til minMote.

Les også: Gjør det selv

Unik design

- Til Rybak har vi designet et kjede med en fele på, og matchende mansjettknapper til, begge i ekte sølv. Han går jo med skjorte og vest, og vi vil lage smykker som passer til antrekket han går med. Hvis fela går i stykker, har han jo en back-up rundt halsen, ler jentene.

Gründere med stå-på-vilje

De to gründerne Engelstad og Vik har siden oppstarten i 2007, stått på for å skape et sterkt norsk smykkemerke som kunne konkurrere med de etablerte danske designerne. I dag selges smykkene deres i utvalgte butikker i hele landet.

- Vi har hatt som mål å lage smykker i ekte sølv og ekte materialer som skiller seg ut og som faller i smak hos de mest motebevisste. Vi ser ikke på smykker som tilbehør, men heller som selve uttrykket til et individ. Det gjenspeiles i smykkene våre, de er antrekket i seg selv, sier jentene.

Herrekolleksjon

Foreløpig har jentene spesialisert seg på smykker til jenter, men smykkene med Norgeskartet har også blitt brukt av trendbevisste gutter. Nå blir det kanskje en egen herrekolleksjon fra jentene?

- Ja, vi har planer om å komme med en herrekolleksjon om ikke så lenge. Gutter har også blitt mer motebevisste på smykkefronten, og det er helt klart ett marked for herresmykker der ute, sier jentene.

- Symbolikk med mening er veldig inn for tiden, og smykkene har et unisex uttrykk som både appellerer til kvinner og menn, sier Engelstad og Vik.

MinMote.no - Norges største moteside

Overraskelse

Rybak vet enda ikke om smykkeoverraskelsen, jentene ville nemlig overraske han med de unike smykkene.

- Alexander har en fantastisk energi og denne energien gjenspeiles i sangen og fremførelsen. Han kommer garantert til å vinne, og med lykkeamuletten vår rundt halsen vil han nok det!

Hvis Alexander Rybak bærer fiolinsmykkene under finalen 16 mai, er jentene kanskje et skritt nærmere drømmen om å erobre verden med sine norske smykker.

Det har ikke lyktes minMote å komme i kontakt med Alexander Rybak.

MinMote.no - Norges største moteside

Hvordan var din opplevelse i dag?